FotbollNyheterTrelleborg FF

Blomqvist nickade upp TFF på kvalplatsen

Med åtta minuter kvar att spela nickade Alexander Blomqvist in segermålet 2-1 för Trelleborgs FF mot Gefle IF och gjorde det heta derbyt i nästa omgång mot Helsingborgs IF ännu hetare.

Den matchen kommer att spelas med TFF på den allsvenska kvalplatsen och HIF som femma en poäng efter.

– Årets match givetvis. Men det är tre poäng på spel i alla andra matcher också och innan dess ska vi spela i Svenska cupen. Det är också viktigt, vi ska ju se till att få spela cupmatcher nästa år också, sa Alexander Blomqvist i C More direkt efter matchen.

Målet var snyggt. Inbytte Kristian Haynes vann bollen och hittade Erik Andersson som fick på ett perfekt inlägg till Blomqvist. Han nickade i sin tur helt utan chans för Gefle-målvakten August Strömberg.

– Jag lyckades komma in mellan backarna och det var ett riktigt bra inlägg, berömde Alexander Blomqvist och betonade att laget, trots segern, kan betydligt bättre.

– Poängen är vi nöjda med, men inte prestationen. Vi hade svårt att komma åt Gefle och fick jaga mycket boll.

Jumbon Gefle har lyft spelet rejält de senaste omgångarna och fått poängmässig utdelning. Det kunde man fått nu också. På tilläggstid var inhopparen Christian Ljungberg ytterst nära att kvittera. Han sköt på volley från cirka tio meter och Marko Johansson i TFF-målet gjorde en kanonräddning!

TFF:s 1-0 (minut 58) gjorde Dino Islamovic assisterad av Marcus Pode. 1-1 kom i den 63:e minuten Piotr Johansson hittade målskytten Bajram Ajeti med en snygg snett inåt bakåt-passning.

Det vimlade för övrigt av före detta MFF-spelare i de två lagen. Nio av startspelarna, tre i Gefle och sex i TFF har spelat i MFF. Marko Johansson och Erik Andersson samt Anton Kralj i Gefle tillhör dessutom fortfarande MFF och är utlånade. Johansson spelade stabilt och gjorde bara en miss, på en hörna. Kralj var en av Gefles absolut bästa spelare som vingback på vänstersidan. Erik Andersson gjorde nytta, assisterade till segermålet och börjar bli allt mer redo för konsekvent spel i 90 minuter.

Vill man går det att hitta ännu mer Malmö-anknytning. När Kristian Haynes byttes in blev de nio före detta MFF:arna tio. Dessutom kommer TFF:s Zoran Jovanovic från Malmö (IFK Malmö). Och på TFF:s skadelista finns Johan Brannefalk, ex MFF, och Kirsebergfostrade Salif Camara Jönsson. Plus att TFF-tränaren Patrick Winqvist har en gedigen MFF-bakgrund.

Så på sätt och vis var det ett Malmö-möte i Norrland.

TFF:s cupmatch spelas på torsdag borta mot Assyriska IF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close