Nyheter

EM-upplevelse taggar fler att satsa på frisbee

Härförleden avgjordes Frisbee-EM i Holland där Kockums Ultimate Team hade sex spelare med i U-landslagen.
– Resultatmässigt gick det sådär, men upplevelsen har säkert sporrat många att satsa och nu vill vi utveckla nivån på träningen i klubben ännu mer, säger Elliot Nanasi.

Frisbee är en liten och smal sport långt från strålkastarljusen. Men i Malmö satsas det friskt i Kockums Ultimare Team och det är tonåringarna som tar för sig.
Elliot Nanasi var en av sex deltagare från klubben som representerade Sverige.
– Personligen gick det ganska bra. Jag fick mycket speltid och kom snabbt in i laget. Placeringsmässigt blev det ändå en besvikelse som nia utav 14 nationer. Vi var inte supernöjda över det.
Sverige åkte ut i en åttondelsfinal mot Irland.
– Vi hade vunnit mot Österrike innan det och de hade i sin tur vunit mot Irland. Vi ledde 90 procent av tiden, men tappade på sista biten. Bittert. Vi hade förväntat oss en kvartsfinalplats, en fick nöja oss med att vinna en placeringsmatch mot Schweiz.

elliotnanasi1

Det unga damaget klarade sig aningen bättre. De noterades för en sjätteplats.
– För oss från Kockum handlade det om att tävla för att lära. Nästa år hoppas vi kunna vara med och tävla i U20-klassen.

Vad innebär EM-äventyret för klubben? Det måste ju skicka ut starka signaler att man kan bli landslagsspelare och åka runt på tävlingar utomlands?
– Det betyder säkert en hel del. Fler är nog taggade att satsa på frisbee nu. Från detta EM vill vi ta med det vi lärt oss för att utveckla klubben och höja nivån på träningarna. Vissa spelar för att det är kul, andra vill satsa lite hårdare. Det viktiga är att vi kan erbjuda båda möjligheterna.
Vad väntar härnäst?
– USM utomhus i Uppsala i slutet av september. Förhoppningsvis kan vi anmäla två lag i U17 och ett lag i U15, avslutar Elliot Nanasi.

Deltagare från Kockum:
Herrlaget:
Elliot Nanasi
Albin Rönn
Cesar Lindberg
Jakob Rehnström (kapten)

Damlaget:
Alva Maltelid
Svea Lindberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close