skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Strandberg känns färdig för spel

Carlos Strandberg var den stora behållningen på dagens MFF-träning.

Han känns definitivt redo för spel mot FC Trollhättan och/eller IFK Göteborg.

Det gäller inte Bonke Innocent, som ofta var direkt svag i passningsspelet. I en rak jämförelse med lärlingen Samuel Adrian, som hade samma position, var Adrian betydligt bättre. Magnus Pehrsson gick dessutom ofta in och styrde och instruerade Innocent.

Ett undantag fanns. När Innocent slog raka passningar i djupled upp mot forwards satt de nästan till 100 procent. När man istället satsade på diagonala passningar och inspel från kanten till forward spred han bollarna.

Jag har sett Lilleström för lite – i princip inte alls – för att veta om det handlar om ovana beroende på de två lagens olika sätt att spela.

I en övning med uppspel och passningar fram till avslut utan motståndare kommer ju dessutom styrkor som bollvinnande, närkampsspel och annat som han ska vara bra på helt bort.

Lite orättvist är det också att jämföra en spelare som gör det han brukar göra, som Strandberg som avslutade, med en som gör mera ovana saker.

Men känslan var absolut att det kommer att ta tid för Bonke Innocent att komma in i MFF:s spel och att det gäller att ha tålamod.

Samma sak gäller inte de övriga sommarförvärven. Johan Dahlin och Kingsley Sarfo har redan visat att de har kvalitén att göra MFF bättre. Och Carlos Strandberg känns som sagt redo. På ett träningspass där avsluten generellt höll låg kvalitet var han det lysande undantaget.

i betygsättningen av avsluten ska det dock även vägas in att målvaktsspelet pendlade mellan godkänt och riktigt bra.

Med på passet var målvakterna Fredrik Andersson, Jakob Tånnander (utlånad till Österlen FF) och Mathias Nilsson (U19) plus utespelarna Markus Rosenberg, Mattias Svanberg, Magnus Wolff Eikrem, Samuel Adrian, Pavle Vagic, Dennis Hadzikadunic, Carlos Strandberg, Bonke Innocent, Kingsley Sarfo och Behrang Safari.

Startspelarna från matchen i Eskilstuna saknades, liksom långtidsskadade Felipe Carvalho och Rasmus Bengtsson, som fortfarande är sjuk. Efter träningen berättade Magnus Pehrsson att Lasse Nielsens skada från AFC-matchen knappast ska stoppa honom från spel mot FC Trollhättan, men att det är mer osäkert med Andreas Vindheim, som också fick gå av på grund av en känning.

– Mot Trollhättan är det osäkert. Mot IFK Göteborg ska det inte vara något problem.

I övrigt:

Den stora grant gröna nya träningsytan med hybridgräset ser oerhört läcker ut.

Just nu jobbas det med att sätta upp det höga stängslet som ska omgärda hela planen och se till att den får vara ifred.

ole1

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close