FotbollMalmö FFNyheter

Carlos Strandberg nära MFF-debut

Bästa möjliga lag – men inte samma som senast.

Så kan man sammanfatta MFF-tränaren Magnus Pehrssons tankar om startelvan till onsdagens cupmatch i Trollhättan.

Den enda förändringen i truppen är att Andreas Vindheim, som ännu inte är klar efter krampkänningen han drabbades av mot AFC, utgår. Ingen går in eftersom MFF åkte upp med 19 spelare till Eskilstuna.

– Om man ska se det inför helgen och IFK Göteborg ser det positivt ut för Vindheim. Vi räknar med att han går i full träning på fredag. Men nu står han över, säger Magnus Pehrsson.

Lasse Nielsen fick bryta matchen mot AFC tidigt, men han är fullt återställd, med i truppen och redo att starta.

Troligen blir det dock fler ändringar i elvan än att Andreas Vindheim utgår.

– Senast var det ju ingen bra insats, så det är naturligt att det blir några förändringar. Med tre matcher på nio dagar och en bred och stark trupp kan det också vara bra att inte använda samma spelare i alla matcherna.

Bland det som lockar finns att låta Carlos Strandberg göra debut, antingen från start eller som inhoppare. Magnus Pehrsson döljer inte att Strandberg är högaktuell och att han har imponerat på träningarna.

– Det var nära redan mot AFC.

– Han har ju sina kvaliteter och det har han visat också, framförallt i smålagsspel och avslutssituationer. Han är duktig på att göra mål och väldigt stark. Det är ett väldigt bra tillfälle att få igång honom, se var han står och få svar på våra frågor. Hur stämmer det tajmingmässigt och hur många minuter har han i sig? Därför finns det mycket goda möjligheter att han kommer att vara på planen i Trollhättan, antingen från start eller som inhoppare, betonar Magnus Pehrsson.

Ligger nyförvärven ungefär lika, eller är det någon som är efter och behöver mer tid?

– Johan Dahlin har liksom naturligt redan kommit in i det. Han var så bekant med MFF, Jonnie Fedel och allt annat. Kingsley Sarfo har varit här längst och vi har fått honom på plats på ett bra sätt. Han har fått spelminuter, fått starta och jag tror att det är lite lättare som offensiv spelare att anpassa sig snabbt, vilket då även gäller Carlos Strandberg. För Bonke Innocent är det svårare. Dels för att vi haft spelare som presterat väldigt bra på det centrala mittfältet, dels för att det är lite fler saker som ska fungera både offensivt och defensivt i den positionen. Den är svårare, med fler detaljer. Kanske inte över tid, men det är en position som är svårare att snabbt sätta in en ny spelare på.

Det syns på träningarna, du pratar mycket mer med honom och instruerar.

– Vi har ju mest haft Oscar Lewicki, Anders Christiansen och Erdal Rakip där och de har stenkoll på vad vi vill och hur vi tänker. In kommer då Bonke till ett nytt lag, med ett nytt språk och alla förändringar det innebär. Vi har därför valt att jobba mycket med instruktioner och då kan det bli så att man måste ta ett steg tillbaka innan det kan bli dags att ta ett steg framåt. Eftersom vi redan har ett väl fungerande mittfält kan vi ta det lite lugnare. Just nu är det han som ligger längst ifrån. Men det kommer att bli bra! Det är jag övertygad om.

Ni möter ett division 2-lag med ett lägre tempo, som lär bjuda på större ytor. Finns det några tankar när du tar ut laget på att det kan finnas ett par spelare som passar bättre när de får de där ytorna och kan utnyttja dem mer?

– Nja, man kan tänka så, absolut. Och det är möjligt att vår startelva kommer att se ut som om vi tänkt på det sättet. Men jag tycker att vi har bra sådana egenskaper på många spelare oavsett om det är i Allsvenskan eller division 2. Fast det är helt rätt att det finns mer tid och plats än det brukar finnas.

Magnus Pehrsson och MFF-staben har tittat en hel del på FC Trollhättan och bland det man förmedlat på genomgångarna är att division 2-laget förfogar över många långa och nickstarka spelare.

– FC Trollhättan finns på de här scoutingplattformarna vi har tillgång till så vi har sett deras senaste matcher. Jag har dessutom pratat med min gamle fystränare i GAIS Matti Demegård, som nu är tränare för Grebbestad som i helgen vann en seriefinal mot Trollhättan. Där har jag fått lite lokal information också.

– Det är ett ganska storvuxet lag som är duktigt på fasta situationer. De har en långkastare som får iväg inkasten ännu längre än alla långkastarna i Allsvenskan. Där har vi en del att se upp med. För oss själv blir tempot viktigt som alltid mot lag från lägre divisioner och tändningen måste förstås vara på 100, säger Magnus Pehrsson..

Långkastaren heter Fredrik Söderqvist, är anfallare och har nummer 20 på ryggen.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Magnus Wolff Eikrem och Carlos Strandberg.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close