HandbollNyheterYstads IF

Ny TV-satsning på skånsk handboll

Såväl Handbollsligan och SHE, där nio skånska lag är inblandade, kommer den här säsongen att sändas i C More & TV4.
Men det kommer även gå att följa lag i lägre divisioner och på juniornivå.
Skåne-TV är ett nytt media som fokuserar på breddhandbollen.

Hernik Sonne Jörnelius och Fabian Widler är herrarna bakom satsningen Skåne-TV. Den webbaserade “kanalen” producerade sändningar redan förra säsongen, men tar nu ett rejält steg framår.
– Vi är glada att kunna presentera att vi i år satsar större och bredare på att nå ut med bland annat handbollen till TV sofforna. På nya www.skanetv.se kommer vi att sända handboll från Herrallsvenskan, damernas division ett södra, herrarnas division ett södra, herrjuniorer A och USM-stegen, säger Henrik Sonne Jörnelius.
– I första hand sänder vi matcher från Skåne och Småland, men kommer även att sända utvalda matcher från övriga delar i Sverige.

Tidigare har Henrik producerat en del internt material för Ystadklubbarna och det är också i den sydöstra delen av länet som fokus ligger inledningsvis.
– De lag vi fokuserar på att sända är IFK Ystad hemma och borta, Ystads IF Dam hemma och borta, Ystads IF juniorer, HK Farmen Lund, KFUM Lundagård samt några andra matcher i damernas division ett-serie. Skåne-TV kommer utöver detta att sända konserter och övriga sporter som karate, fotboll, gymnastik och simning under 2017/2018.

Matcherna kommer att kunna ses mot en engångskostnad eller via ett månadsabonnemang på 99 kronor.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close