Nyheter

Säkert cupavancemang för HIF

En rivstart borta mot Oskarshamn säkrade cupavancemanget för Helsingborgs IF.
Alex Timossi Andersson fortsätter att övertyga och blev tvåmålsskytt efter 1-3-segern.

Redan efter knappt åtta minuter tog Helsingborg ledningen. efter en hörna damp bollen ner framför Alex Timossi Andersson, som skickade in 0-1.
Fyra minuter senare small det igen.
Martin Christensen slog till direkt på pass av Bojanic och skruvade bollen säkert upp i krysset.

0-2 efter en knapp kvart, men det skulle hända mer grejer.
Kort senare tilldömdes Oskarshamn straff. 1-2 och division två-laget hade vittring inför fortsättningen.
Drygt tio minuter in i andra halvlek, strax efter ett fint kvitteringsläge för Oskarshamn, kunde HIF:s påläggskalv Timossi Andersson avgöra matchen med sitt 1-3-mål, som även blev slutresultatet.

Till hif.se säger 16-åringen:
– Det känns jättebra. Vi gör inte världens bästa match men vi trycker på hela vägen och det är det som gör att vi får resultatet, som är viktigast, säger tvåmålsskytten och beskriver sedan målen.
– Efter en hörna får Charlie till en halvdan nick, som stöter jag in den framför målvakten med en enkel touch. Det är mitt jobb där framme, att stöta in bollar som kommer framför målvakten. Vid det andra målet tar jag en löpning från mittplan och får en boll i djupet av Johan så gör jag bara en enkel chipp över målvakten som kom ut, berättar han.
– Formen känns jättebra. Jag tycker att formen på laget är bra också även om vi inte alltid spelar den bästa fotbollen. Jag är spelglad nu när jag startar så det gäller att göra bra ifrån sig. Nu gäller det att fortsätta, avslutar han med ett leende.

Tränare Per-Ola Ljung:
– Det var segern vi kom för och det var den vi fick. Cupen är speciell, matcherna är speciella. Jag tror att det finns ett antal matcher just nu medan vi pratar där lag från de högre serierna håller på att trassla till det för sig. Syftet med matchen var att få svar på hur vi ska planera försäsongen, med eller utan cupspel. Vi ville vinna matchen för vi tycker om cupupplägget men även utan cupen hade vi kunnat ha en bra försäsong. Visst är det roligare att spela tävlingsmatcher och det är gott att ha den moroten i vinter, säger han.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close