HandbollHandbollsbloggenNyheter

Seiferts val ett klokt val?

Det saknades tydligen inte anbud. Men Sebastian Sefert som är hårt rotad till just Ystad (familjen) valde att inte ta ett nytt tränaruppdrag efter tiden i YIF.
Istället har han börjat arbeta som idrottslärare i årskurs 1-6 på en skola i Ystad.
Det betyder naturligtvis inte att Seiferts handbollskarriär är över. Livet har ju en förmåga att ändra riktning, leverera örfilar, överraskningar och möjligheter på ständigt oförutsägbara sätt.

Personligen inbillar jag mig att människor som har haft samma arbete, som exempelvis tränare inom en idrott, blir statiska i sitt tänkande och sätt att vara.
I högsta grad gäller det även journalister och redaktörer. I den branschen finns det en hyfsad samling med äldre herrar (nästan uteslutande män) som håller kvar vid sina jobb för att det är det enda de kan. Eller åtminstone kommer undan med. Eller åtminstone har en stabil LAS-kö bakom sig.

Att få chansen att arbeta med olika saker, vitt skilda olika saker, måste vara mer utvecklande än att ha samma yrke i 45-50 år. Oavsett om man är rörmokare, fotbollstränare, journalist eller lärare.
Visst finns det undantag. Männsikor som är bäst på sin sak och som hade gått under om de bytt spår fullständigt, men ni vet nog vad jag menar. Att kasta sig in i en ny värld är både utvecklande – och modigt. När Seifert om några år, eller månader, står där med en A-bricka dinglandes runt halsen igen så har han förmodligen andra perspektiv i livet. Sådant kan betyda lika mycket som erfarenhet. Bara passionen finns där.

Ni vet hur man brukar säga att barn och ungdomar ska testa på så många idrotter som möjligt?
Jag vill (en aning naivt) gärna tro att man kan applicera det tänket på vuxnas yrkesliv.

***

På lördag är det Handbollssymposium i Malmö.
Ett 70-tal skånska idrottsledare kommer att ta del av föreläsningar på temat barn- och ungdomshandboll. Det ska bli väldigt intressant att ta del av.

***

Det har varit tunt med idiotförklaringar efter SHE-tipset.
Bara arga norrlänningar som muttrar på twitter. Bättre kan ni.
I helgen ger vi oss på Handbollsligan. Focus ligger på att jobba bort Ricoh.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close