Nyheter

Bowlare väljs in i Walk of Fame

Vid årets utdelning av minnesplattor på Idrottens Walk of Fame på Stadiontorget i Malmö föräras bowlaren Martin Paulsson en minnesplatta. Utdelningen sker söndagen den 27 augusti 2017 klockan 11.30 i Baltiska Bowlinghallen och cirka 11.45 på Stadiontorget.

Idrottens Walk of Fame invigdes 2009 och är en minnesplats på Stadiontorget för idrottare som haft stora idrottsliga framgångar genom tiderna och som har stark koppling till Malmö. Stadiontorget kommer att bestå av totalt 40 graverade minnesplattor när hela Walk of Fame är komplett, med årets platta finns det nu 27 stycken.
– Jag är stolt över att Malmö har så många internationellt framgångsrika idrottare, inom många skilda sporter. Det finns en otrolig bredd i den här staden och jag hoppas på stor uppslutning när vi uppmärksammar Martin Paulssons prestationer, säger Frida Trollmyr (S), ordförande för juryn.

Tid: Söndagen den 27 augusti 2017 klockan 11.30.
Plats: Baltiska bowlinghallen och Stadiontorget (mellan Swedbank stadion och Malmö stadion) i Malmö.

Fakta: Martin Paulsson – Bowling

Martin Paulsson är född 1971. Han har bland annat vunnit VM-guld 2010 i München i tvåmannalag, VM-brons i femmannalag 2014. Individuell Europamästare (Masters) 2011, två lagsilver och tre lagbrons i EM. Utsedd till Årets bowlare i Sverige 2011. Han har för Kulladals BS erövrat tolv SM-medaljer, varav sju guld.

Juryn som utsett årets Malmöidrottare består av:
Frida Trollmyr (S), fritidsnämndens ordförande
Johan Hermansson, fritidsdirektör
Ala Eddin Al-Qut (MP), fritidsnämndens vice ordförande
Tony Rahm (M), fritidsnämndens 2:e vice ordförande
Samt representanter från Malmös idrottsvärld:
Tommy Theorin, ordförande MISO
Roger Gottfridsson, Idrottsmuseets vänner, MIK m.m.
Anita Torstensson, Skånes handbollsförbund, f.d badmintonspelare m.m.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close