skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollIFK KristianstadNyheter

IFK Kristianstad på dagarna – H65 Höör på kvällarna

IFK Kristianstad har tappat en del kuggar i sin organisation och behövde en ny idrottskonsulent.
Valet föll på – Anna Olsson, SM-guldmedaljör I H65 Höör.

I slutet av maj lyfte Anna Olsson som lagkapten SM-bucklan i Malmö Arena. Hennes H65 Höör hade besegrat giganten Sävehof och kontratet för spel i samma klubb kommande säsong var påkritat sedan ett tag tillbaka.
Civilt kommer Olsson att få en ny klubb. Den nya arbetsgivaren heter IFK Kristianstad.

IFK Kristianstad:
”Som vår Idrottskonsulent kommer Anna att ansvara för administrationen av all vår Ungdomsverksamhet och stödja alla våra duktiga ledare och tränare i olika lag. Anna har en kandidatexamen i Service Management från Lunds universitet, Campus Helsingborg och har efter det ett antal års yrkeserfarenhet av företagsadministration”.

Vad kommer din roll att innebära rent konkret?
– En del jobb med adminstration som matchflyttningar, cuper, boka domare, in- och utflytt i hallar. Tränarna ska fokusera på att träna helt enkelt och det är få klubbar förunnat att kunna arbeta på det sättet.
– Sedan tidigare finns de orangea tråden i Kristianstad, en slags uppförandekod vad gäller exempelvis toppning av lag, bemötande av domare och så vidare. Jag ska vara en stöttepelare till ledare och även se till att de följer den linje som klubben är inne på.

Handboll, Dam, SHE, H65 Hššr - Eslšv

Halvtid eller deltid eller vad?
– Heltid!
What!?
– Det kommer att bli tufft. Samtidigt har jag jobbat heltid med annat och kombinerat med handbollen tidigare. Jag ser detta som mitt sista handbollsår och fysiskt känns det som att jag är i bättre form än någonsin. Att jag bor i Kristianstad gör det naturligtvis väldigt smidigt, det tar fem minuter att cykla till jobbet.
Hur krävande är det att kombinera heltidsjobb med elitsatsning?
– Det är fullt ös – medvetslös. Ända in i kaklet, verkligen – och någonting som jag inte är ensam om att kombinera. Samtidigt får jag göra det roligaste jag vet och vill inte missa den här chansen. Jag ser arbetet i IFK Kristianstad som någonting långsiktigt. Det är inget man bara hoppar in i – jag vill vara med och bygga upp någonting bra.

Anna är långt ifrån den första (och troligen inte den sista) från Olssonfamiljen som har fingrarna i IFK-syltburken.
– Just nu är vi är tre Olssons i klubben. Min farbror Lasse är assisterande tränare i herrlaget och hans dotter Lina är tränare i ett tjejlag.
Innebär detta att du lobba hem Markus Olsson?
– Haha, nej så långt har jag inte tänkt. Vi får fäl se.
– Däremot ska jag försöka locka min syster Maria till jobbet som målvaktstränare i damlaget…

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close