skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHandbollsbloggenHK MalmöIFK KristianstadLUGINyheterYstads IF

Skånskt i toppen – och i botten?

Som utlovat kommer idag en gissning om utfallet i Handbollsligan säsongen 17/18.
Sådant här är alltid dömt att misslyckas – speciellt på en populistisk sajt som Skånesport – men för sakens skull kommer ändå ett försök.

Vi kan ju börja i botten.
Nykomlingar brukar få väldigt svårt. Steget från Allsvenskan till Handbollsligan är stort och för OV Helsingborg gäller det att försöka knipa en kvalplats för att kunna hålla sig kvar. Det är det enda rimliga målet. Och det är fullt möjligt.
Klubben har en långsiktig och välgrundad plan för att etablera sig i högsta serien, men år ett blir tufft. Värvningsmässigt ser det helt okej ut. Niklas Kraft i mål blir en nyckelspelare för säsongens utfall och rutin plockas in i form av Andreas Thynell och David Florander. Men är det tillräckligt? Jag tvivlar – väl medveten om att laget har större möjligheter än vad IFK Ystad hade förra säsongen.

Vilket lag skulle ha placerats bakom?
Hammarby? Njae. De har värvat in Rickard Lönn och Patrik Fahlgren och torde få en bättre säsong än senast.
Ricoh? Njae. De får gärna ryka för min del, men jag gillar deras satsning på unga talangfulla spelare.
Karlskrona? Njae. De har sett för bra ut under försäsongen och verkar på väg åt rätt håll.
Aranäs? Njae. De kommer ständigt att vara underskattade, men har en trupp som duger.
IFK Skövde? Nix. De verkar ha lappat ihop hålen på sin skuta.
Sannolikt har jag fel om minst ett av dessa lag – och det torde vara OV:s räddningsplanka.

I toppen då?
Att IFK Kristianstad ska vinna serien är det väl få som inte tror. Tapp på två nyckelspelare, men på IN-kontot ser det bra ut och att man till stora delar kan bygga vidare på samma (breda) trupp brukar betyda väldigt mycket. Sedan är frågan om Albin Lagergren stannar säsongen ut och de ”viktigaste” knäna håler ihop?
Värst emot är sannolikt Sävehof, som fått in Johan Jakobsson och lite annat godis.

HK Malmös bygge verkar gediget. Topp fyra ska man tveklöst klara av och kan skadelistan halveras jämfört med föregående säsong så kan det mycket väl vara ett finallag. Robert Månsson fyller på kring jultid efter sin knäskada och man har två riktigt bra målvakter. Mmmmhmmm.
Aingsås har tappat stommen av sitt lag, men nybygget ser intressant ut.
Ystads IF har också topp-fyra-potential där ett till stora delar intakt lag fått en högintressant tränartrio att infinna sig under. En besvikelse i fjor i grundserien, men visade i slutspelet vad man går för.
LUGI på sjätte plats? Ja, det var väl där man hade förväntat sig dem i fjor, men då var laget årets största positiva överraskning (i grundserien). Nu är man utan Simon Jeppsson och blir ett lag där fler måste ta större ansvar. Jag tror att de kommer att leverera en bättre andrahalva på säsongen än den första. Alfred Jönsson blir en av ligans mest intressanta spelare.

Så.
Here goes nothing:

IFK Kristianstad
IK Sävehof
HK Malmö
Alingsås HK
Ystads IF
LUGI HF
GUIF
Redbergslids IK
———————–
IFK Skövde
Hammarby IF
———————–
HIF Karlskrona
HK Aranäs
Ricoh HK
———————–
OV Helsingborg

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close