Nyheter

YIF:s Jeppe Krogh tror på anpassningstid

Ystads IF har fått en ny försvarsgeneral. Jeppe Krogh Simonsen som värvades till klubben när Herman Hugosson bev skadad har fått lite tid på sig att acklinatisera sig i sin nya klubb.
– Förmodligen kommer det ta lite tid för mig att komma in i den svenska ligan där där både domarre och spelare skiljer sig en del jämfört med den danska ligan.

Närmast kommer Jeppe Krogh Simonsen från Skanderborg och har flera års rutin från ligan där. Innan den senaste sejuren i Skanderborg provade Jeppe lyckan i Norge, men klubben där – Stord – brakade ihop ekonomiskt och mitt i säsongen tvingades flera spelare lämna klubben.
Vad vet du om svensk handboll?
– Inte mycket alls fram tills nyligen. Jag är god vän med Tim Sörensen så jag har följt IFK Kristianstad en del och faktiskt även Alingsås, men i övrigt nästan ingenting.
Vad är dina första intryck av Ystad då?
– Det enda jag visste innan jag kom hit var att Seifert hade varit tränare och att Kim Andersson spelade här. Organisationen runt omkring har varit fantastisk och eftersom jag mött Kim i danska ligan när han spelade i Kolding – och jag hade inte en chans mot honom då, så antog jag att laget är bra. Och det är det…

Du beskrivs som en “biff”? Hur mycket väger du?
– 115 kilo och jag är 1,90 lång. Det är väl inte så farligt?
Jo. Eller nej? Kanske inte. Förresten – kan man säga att du är Ystads svar på Lars Möller Madsen, åtmintsone i fysisk form?
– Hahaha. Nej. Han är ju skytt och större än mig.
Du vet vad jag menar…?
– Absolut. Jag lever mycket på min fysik men är i första hand en försvarare. Det är först de senaste säsongerna som jag även fått en roll som mittsexa i offensiven.
Jerry Hallbäck beskrev dig som “enormt stark”. Vad tar du i gymmet?
– I bänkpress; 145 kilo. I marklyft 280 kilo.
Du beskrivs också som väldigt kommunikativ som spelare.
– Ja, men står man där i mitten av försvaret så måste man skrika och hojta hela tiden. Det ingår.

Hur ser du på skillnaden mellan svensk och dansk elithandboll?
– Den danska handbollen är mer fysisk. Därför hoppas jag att jag kan bidra med det spelsättet som jag är van vid. I Sverige går man snabbare på avslut och spelarna är generellt mindre – men kvicka.
Du är medveten om att du kommer att utsättas för en “lägre” domarnivå gällande vad som är tillåtet och inte i försvarsspelet?
– Naturligtvis. Förmodligen kommer det ta lite tid för mig att komma in i den svenska ligan där där både domarre och spelare skiljer sig en del jämfört med den danska ligan. Men jag är inte orolig över att jag kommer bli utvisad i parti och minut.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close