FotbollNyheter

BoIS-spelare förstärker Prespa Birlik

Resten av säsongen kommer Ojevwe Akpoveta (bilden) att spela i KSF Prespa Birlik. Hans korttidskontrakt med Landskrona BoIS gick ut i somras och då passade Malmöklubben på att förstärka laget inför hösten.

– Det blir alltid skador och avstängningar mot slutet och i en jämn toppstrid kommer det att vara viktigt att ha fler duktiga spelare i truppen, säger Prespa Birliks sportchef Jerry Nilsson.

Att transferfönstret in har stängt har inte varit något hinder och den 24-årige anfallaren är spelklar redan till lördagens bortamatch mot Asarum i division 2 östra.

– Det är ingen proffsövergång. Han kommer att spela i Prespa Birlik i september och oktober som amatör och på turistvisum. När kontraktet med BoIS gick ut och hans agent kontaktade oss tyckte vi att det var rätt givet att nappa. Han är stortoch stark och konkurrensen kommer att göra anfallarna vi redan har ännu bättre.

– Att han inte fått spela så mycket i Landskrona BoIS beror mycket på vår gamle spelare Karim Sadat. Det har varit svårt att ta hans plats, vilket inte är så konstigt när BoIS spelat så bra och toppar serien, säger Jerry Nilsson.

I truppen till matchen mot Asarums IF ingår inte bara Ojevwe Akpoveta utan även det andra sommarförvärvet, förre Nosaby IF, Sölvesborgs GoIF och Mjällby AIF-spelaren Sandro Nalic.

Ojevwe Akpoveta värvades tidigt i våras till Landskrona BoIS från Heartland FC i Nigeria. I Prespa kommer han att få nummer 24 på tröjryggen.

Ojevwe Akopvetas storebror Oke Akpoveta spelar i Helsingborgs IF och har tidigare representerat Dalkurd FF och IK Frej.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close