FotbollMalmö FFNyheter

Extremt gott skadeläge i MFF

Två dagar före klassikermötet med IFK Göteborg är det bara långtidsskadade Felipe Carvalho som står på skadelistan i MFF. Alla andra är tillgängliga. Dessutom är ju Markus Rosenberg tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning..

Andreas Vindheim stod över cupmatchen mot FC Trollhättan och Anders “AC” Christiansen (bilden, Foto: Bildbyrån) fick gå av en kvart före slut med en lättare känning i låret. De är redo för spel på söndag.

– AC planeras in i träning imorgon lördag. Idag har han kört återhämtning precis som alla som spelade 90 minuter mot Trollhättan.

– Han gick av på grund av att han med en kvart kvar började känna lite grann i vänster lårs baksida. Men när vi tittade på det efteråt hade han en jättebra funktion och troligtvis hade han efter en smäll i den första halvleken fått vad vi kallar en liten sättning  i ryggen och sprungit och felbelastat i den andra halvleken, så att den ena sidan tröttats ut mer. Nu har vi jobbat med det och han har bra funktion idag också så imorgon är det helt vanlig träning som gäller för honom, berättade MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Andreas Vindheim var med på dagens träning tillsammans med icke start-spelarna från matchen mot FC Trollhättan och han är tillgänglig för spel mot IFK Göteborg.

– Andreas hade bra funktion redan innan passet och kunde genomföra allt vi ville. Han är också uttagningsbar.

Att alla är friska och krya gör att Magnus Pehrsson får lyxen att välja i hela truppen när han ska ta ut laget. Det innebär också att lärlingarna Samuel Adrian och Pavle Vagic kan släppas för spel i U19-lagets bortamatch mot Ängelholms FF på lördagen. De har redan fått beskedet att det är viktig speltid i U19 som gäller den här helgen.

För Felipe Carvalho har det inte blivit några bakslag i rehabiliteringen av den söndriga hälsenan.

– Nu har vi kunnat gå in i den riktiga rehaben med Felipe. Tidigare har vi mest jobbat med de övriga delarna av kroppen, men nu har vi även börjat belasta själva senan. Då blir övningarna lite roligare för honom också. Hittills har allt gått bra, inga bakslag att rapportera. Han håller dessutom sin vikt. Det får ju inte bli för mycket muskler heller. Han ska fortfarande vara fotbollsspelare, konstaterade Jesper Robertsson.

Efter matchen mot IFK Göteborg väntar ett kort landslagsuppehåll. Då lämnar Carlos Strandberg, Erdal Rakip, Franz Brorsson och Mattias Svanberg för spel med U21. Sverige ska spela EM-kval mot Cypern i Falkenberg den 5 september, för övrigt Roland Nilssons premiär som ny förbundskapten. Jo Inge Berget är uttagen i det norska landslaget som ska möta Azerbajdzjan hemma och Tyskland borta den 1 respektive 4 september.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close