FotbollMalmö FFNyheter

Eikrem petad, Lewicki osäker och Cibicki på väg bort

En matchtrupp är ofta rätt odramatisk. Det gäller absolut inte truppen MFF idag presenterade inför den heta matchen mot IFK Göteborg.

19 spelare är uttagna. Ändå hamnar fjorårets poängkung Magnus Wolff Eikrem (bilden, Foto: Bildbyrån) på läktaren.

Oscar Lewicki är anledningen till att det är 19 istället för 18 spelare. Han var inte med på dagens träning eftersom han vilken dag, timme eller minut som helst blir trebarnspappa.

Samtidigt är det högaktuellt med en utlandsflytt för Pawel Cibicki. Aftonbladet var först med att berätta att Leeds är intresserat och har bjudit 15 miljoner kronor. Enligt vad Skånesport erfar finns det utrymme att höja det budet och då talar mycket för att den MFF-fostrade anfallaren kommer att lämna redan i det här fönstret.

Men han är med i truppen mot IFK Göteborg.

Det är Lewicki alltså också.

_ Han tränade inte idag och man ska egentligen säga personliga skäl. Men hans fru har ju varit gravid och hon är ännu mer gravid nu och det har ju framgått överallt att han ska bli trebarnsfar. Mer än så vill jag inte säga, men vi hoppas att han ska vara aktuell för spel imorgon, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Att Magnus Wolff Eikrem hamnat helt utanför truppen är överraskande med tanke på hans status och prestationer förra säsongen, men knappast med tanke på hur det utvecklats det här året.

_ Magnus är en bra spelare. Men om man ska hålla en konsekvent linje och tittar på hur vi ställt upp har han varit utanför startelvan en ganska lång tid nu. Och med tanke på de byten vi gjort har det varit andra spelare som prioriterats före och med tanke på att vi behöver en mer defensiv balans på bänken också hamnar han utanför nu.

_ Jag säger igen, det är en jävla bra fotbollsspelare. Men som det sett ut har han inte valts i startelvan och heller inte bland dem vi bytt in och då blir den naturliga konsekvensen när alla för första gången är tillgängliga att han hamnar utanför, motiverar Magnus Pehrsson.

Hur har han tagit emot beskedet?

_ Vi hade ett bra snack om det och egentligen är det han som ska svara på hur han tar det medan jag mer förklarar. Men det är klart att han tycker att situationen inte är bra och vill ha en förändring.

_ De första fyra månaderna på mitt jobb gjorde jag det mesta för att försöka få in Magnus i en startelva och testade honom i olika roller eftersom jag ville använda honom. Sedan blev det en liten justering i spelsättet efter premiären och Yoshimar Youtún kom in och gjorde det bra. Egentligen kan man säga att där försvann Magnus plats. Sedan har det handlat om att vilja vara konsekvent i en spelmodell och en identitet på laget där jag prioriterat det högre än just hans speciella egenskaper.

En liten del i förklaringen har även Magnus Wolff Eikrems utgående kontrakt.

_ Från sommaren och den sista månaden är det klart att jag alltid valt startelvan utifrån att det ska vara den bästa för att vinna matchen. Där har han inte varit på ett tag. Bytena har givetvis också gjorts för att vinna matchen, men i läget vi är efter att ha åkt ut mot Vardar har det även i viss mån funnits en tanke på att få in Kingsley Sarfo och Mattias Svanberg eftersom de är med i bilden i framtiden på långa kontrakt.

_ Spelmodell nummer ett och tankar om framtiden nummer två, så kan man säga.

Tappade ni värdefull tid genom att under en lång period under försäsongen testa Eikrem centralt på mittfältet?

_ Jag tror mer det var ett sökande både hos Magnus och hos oss faktiskt, där vi hade många samtal om fördelar och nackdelar. Så jag tror inte att vi kan få något svar på den frågan.

_ Men allt det här är nuläget. Om han är kvar här, vilket ju är det enda vi vet idag, så är kanske läget helt annorlunda om två-tre veckor. Vi har gjort de här prioriteringarna nu, men saker ändrar sig ju i fotboll, betonar Magnus Pehrsson.

Rasmus Bengtsson är heller inte med bland de 19 i truppen och lärlingarna Samuel Adrian och Pavle Vagic spelade i U19 mot Ängelholms FF.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim., Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Carlos Strandberg och Markus Rosenberg.

Ingen är avstängd och den ende som missar matchen på grund av skada är Felipe Carvalho.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close