skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Jeremejeff: Jag har min bästa period i karriären

Alexander Jeremejeff har i år startat sex matcher i Allsvenskan och cupen. Facit: sju poäng!

– Jag har faktiskt ganska bra koll på sådant, konstaterar han.

– Därför vet jag det där med sju starter, sju poäng. Det är bra. Sedan kanske inte alltid poäng och prestation går hand i hand, men som anfallare ska man ju göra poäng. Sedan kanske inte alla prestationer varit helt 100 även om jag tycker att nu efter uppehållet har jag haft min bästa period i karriären!

Det betyget – betonar han – gäller även i jämförelsen med förra hösten då han i en trupp svårt pressad av skador som nyförvärv tidigt fick ta ett stort ansvar och bidra till SM-guldet. Då spelade han 15 matcher i MFF, varav tio från start och kom upp i åtta poäng, fem mål och tre assist.

– Efter det har jag utvecklats så pass mycket som spelare plus träningsmässigt och allt sånt. Därför känns det bättre nu. Jag hade även en period i BK Häcken med tio starter och nio poäng, eller om det var elva och nio? Men perioden jag haft nu efter uppehållet är fortfarande den bästa.

– Jag såg uppehållet i somras som en god chans till en nystart. Det har gått bra, jag har fått in ny energi och framförallt har det gått bra på träningarna. Att det gjort det har jag sedan kunnat ta med mig in i matcherna. Jag har även hittat rollen som passar mig och känner mig stark och i bra form.

Det gäller både i spelet med och utan boll. Den senaste tiden har det mesta klickat, från passningsspelet och samarbetet med lagkompisarna till den poängmässiga utdelningen för den 23-årige anfallaren. Därför hoppas han på en ny plats i startelvan mot IFK Göteborg, i en match som givetvis betyder lite extra för den förre Örgryte IS- och BK Häcken-spelaren.

– Jag växte ju upp i Örgryte så rivaliteten har alltid funnits där även om den kanske minskat lite när ÖIS gått ner i seriesystemet. Det var i alla fall de roligaste matcherna att spela när jag var liten.

Vem vann oftast?

– Vi brukade faktiskt förlora. Men på seniornivå har det väl vänt i och med Häckens framgångar…

Det blir fullsatt på Swedbank stadion. Hur mycket betyder det?

– Känns nästan som att det alltid är fullsatt. Om man tänker efter är det faktiskt sjukt med så extremt mycket folk hela tiden. Det är svinroligt. Vi är bortskämda. Jag gillar dessutom matcher då det händer mycket och är bra tryck. På hemmaplan med publiken i ryggen blir man så klart dessutom extra stark.

– Fast på många bortamatcher är ju MFF-supportrarna så många att det känns hemma där också.

Med tanke på det, påverkades ni av att de inte var på AFC-matchen?

– Bojkotten kom ju till av en anledning och det måste man respektera. Men det är klart att man behöver sina supportrar. Om det sedan påverkade går inte att säga, det var en väldigt konstig match. Men den insatsen har vi lagt bakom oss nu. Vi har haft en match emellan som vi vann och gick vidare i Svenska cupen.

– Förra försäsongen blev konstig när vi fick gå utan tävlingsmatcher så länge. Naturligtvis vill vi vara med i cupen. Det är en titel att jaga och en chans till Europaspel. Därför var det viktigt att slå FC Trollhättan och det gjorde vi, konstaterar Alexander Jeremejeff, och berättar att hela truppen arbetar väldigt hårt med att koppla bort det stora försprånget i den allsvenska tabelltoppen och hela tiden bara sätta fokus på nästa match.

– Vi har pratat ganska mycket om det. Givetvis är det en klyscha med en match i taget, men för mig är det både skönast och lättast att enbart titta på nästa träning, nästa match. När man är ung tänker man kanske lite längre fram. Ju längre man spelar desto mer lär man sig dock att det går inte att påverka så mycket mer än just nästa situation man hamnar i. Så hade jag resonerat var vi än legat i tabellen. Varför tänka på det som varit och det som ska komma. Lev i nuet!

Är er mentale rådgivare Sverker Fryklund med i jobbet med att sätta rätt fokus?

– Sverker jobbar med väldigt mycket och det är klart att han kommer med tips om hur vi ska tänka och vad vi ska göra. Han är bra där!

Har du några kompisar i Blåvitt?

– Jag känner nog ingen där. Under ungdomsåren mötte jag dock ofta Sebastian Olsson eftersom han är lika gammal. Han var otrolig när vi var små, bland de bättre i Göteborg. Men jag känner egentligen inte Sebastian heller.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close