Nyheter

Tjugonde dubbeltiteln för Lister

Fair Play TK-spelaren Cornelia Lister tog årets andra dubbeltitel när hon i par med spanjorskan Maria-Teresa Torro-Flor vann Braunschweig Women´s Open i Tyskland.

På fredagen besegrades Anastasiya Komardina, Ryssland/Diana Marcinkevica, Lettland, i en tuff final som avgjordes i matchtiebreak. Efter en trevande start kom Lister/Torro-Flor igång och vann den rafflande tillställningen med 3-6, 7-6, 11-9. Titeln var Fair Play-spelarens 20:e i dubbel i karriären.

Det andraseedade paret, som stod över första omgången, fick en behaglig resa fram till finalen. 6-3, 6-2 blev setsiffrorna mot tyskorna Celine Fritsch/Lena Greiner i kvartsfinalen och i semifinalen besegrades fjärdeseedade Burillo Escorihuela/Yvonne Cavalle-Reimers, Spanien, med 6-1, 6-3.

Cornelia, som nyligen tog sin första ITF-titel i singel (Las Palmas), nådde åttondelsfinal i singelturneringen i Braunschweig. Hon slog Aleksandra Pitak, Storbritannien, i första omgången med 6-2, 6-0, men föll i nästa runda mot lettiskan Marcinkevica (6-2, 6-7, 3-6) som hon senare ställdes mot igen i dubbelfinalen.

Matcherna i dubbelturneringen

Kvartsfinal: Celine Fritsch/Lena Greiner, Tyskland, 6-3, 6-2

Semifinal: Irene Burillo Escorihuela/Yvonne Cavalle-Reimers, Spanien, 6-1, 6-3

Final: Anastasiya Komardina, Ryssland/Diana Marcinkevica, Lettland, 3-6, 7-6 (5), 11-9

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close