Nyheter

Karim avgjorde för BoIS i Skånederbyt

Landskrona BoIS briljerade inte, men svarade för en stabil arbetsseger (1-0) i derbyt mot Kristianstad FC.
Sadat Karim blev matchens ende målskytt inför 2985 åskådare och BoIS är således tillbaka i vinnarfilen.

Kristianstad bjöd upp till trevlig fotboll. Inte alls den åttabackslinje som många av de gästande lagen på Landskrona IP tar till. De första 20 minuterna gick till och med till poäng till KFC. BoIS, med en sur cupförlust i benen, fick inte passningsspelet att stämma ordentligt.
Efter drygt 20 minuter kom ändå en klassisk upprullning. Ett typiskt BoIS-mål där Rasmus Alm hittade en löpyta i strafforådet, slog ett hårt inlägg längs marken på bortre stolpen – där Sadat Karim dök upp. pang – 1-0.
Just de där inspelen, mot Sadat från högerkanten, var nära att resultera flera gånger om i första halvlek.

2965 (!) bevittnade en match där Landskrona var det bättre laget, men långt ifrån överlägset och ett välorganiserat KFC redde ut stprmen de första 20 minuterna i andra halvlek, då BoIS gjorde en ansats att döda matchen. Inte för att tvåmålsledningar brukar vara mycket värt den här veckan, men ändå.
Kristianstad lyfte upp allt och satsade på långa bollar under slutminuterna. Det höll sånär på att löna sig. I den 90:e matchminuten nr en hörna studsade utanför, men närmre kom inte 044-laget.
Om något så borde det ha slutat 2-0, men i en kontring missade Karim mer eller mindre öppet mål.

Istället kunde BoIS växla åter till segerspåret efter poänttappet mot Huqvarna och cuptorsken mot Elfsborg. Speciellt ont gjorde det naturligtvis inte heller att toppkonkurrenten Mjällby förlorade borta ot Skövde.
Tabelltoppen just nu:

1 Landskrona 16 11 4 1 34-11 37
—————————————-
2 Utsikten 16 11 1 4 33-22 34
—————————————-
3 Mjällby 16 10 3 3 39-18 33

Relaterade artiklar

Back to top button
Close