FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: Det gick inte som jag tänkt mig

I den 76:e matchminuten och ställningen 1-1 fick Markus Rosenberg chansen från straffpunkten att föra Malmö FF upp i ledning mot IFK Göteborg. Rosenberg missade straffen efter ett misslyckat försök att chippa bollen i mål och Göteborgs unge målvakt Pontus Dahlberg räddade straffen retfullt enkelt.

– Den gick inte som jag hade tänkt mig om vi säger så…

Rosenberg skulle få sin revansch på den unge Göteborgsmålvakten. Sex minuter senare nickade han in 2-1 från nära håll efter att Franz Brorsson vunnit en nickduell vid en hörna. Malmö FF gjorde mål på hörna för första gången sedan Doffeln brann.

Rosenberg blev utbytt direkt efter 2-1 målet, något som överraskade honom.

– Ingen anfallare, speciellt inte jag mot Göteborg hemma, vill bli utbytt när man precis gjort 2-1. Då vill jag vara kvar och göra 3-1 och 4-1.

– Man får en enorm energi av att göra mål. En malmöit som gör mål mot Göteborg… Det känns som jag gjort rätt många mål mot dem sedan jag kom hem. Man får energi av att göra mål och det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Rasmus Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close