HandbollNyheter

Efterlyses: Målvakt till Vinslövs HK

Vinslövs HK knackade på hos Allsvenskan i våras, men dören smälldes igen av IFK Tumba i det avgörande kvalet.
Kan laget ta steget upp denna säsong?
Svaret är njaaa. Först måste de hitta en målvakt eller två…

Det har hänt en del i Vinslövs trupp inför kommande handbollssäsong. Bland annat har målvakten Marcus Mattsson och skyttekungen Tobias Nordahl lämnat för Karlskrona i Handbollsligan. Två tunga tapp. Lägg därtill att en annan målvakt, Björn Skoglund, valt att sluta. Samt att Jakob Friberg flyttat till Allsvenska Varberg.
Viktiga pjäser som satsar vidare i den gul-röda tröjan är bland andra Robin Håkansson, Elias Holmström, Anton Andersson, Viktor Rundqvist och Albert Cervin-Gustafsson.
Ett av nyförvärven är Ludvig Rosenberg med IK Lågan som moderklubb men med meriter från IFK Kristianstad, Åhus Handboll och Strindheim Elite i Norge. Mittnian och spelfördelaren Rosenberg kommer med stor sannolikhet att få mycyket speltid. Något som han inte blivit bortskämd med på sistone.

Tränar gör fortsatt Peter ”Cassa” Jönsson och Håkan Jönsson, duon som tog över tuppdraget i januari 2017 när allt inte gick som det var tänkt. Ulf Schefvert tackade för övrigt nej till uppdraget för att istället välja Kristianstads damer i SHE.
Först och främst…. Hur går det med jakten på nya målvakter?
– Sådär…, säger “Cassa” något svävande.
Varför slutade Björn?
– Han opereraede sitt knä i våras och valde sedan att inte satsa vidare. Han har en familjesituation som man måste respektera.
– Just nu har vi ingen målvakt helt klar. Jag har en kille som ska ställa sig, inga namn, i träningsmatcherna innan premiären. Men hur det blir i slutändan får vi se.
Är det så svårt att få tag på division ett-målvakter?
– Jag trodde att det skulle löst sig vid det härlaget, men det var svårare än jag kunnat ana. Vi har ingen målvaktstränare heller.
Men vad i…?
– Du känner ingen som är sugen?
Nej nej. Du kanske kan ringa Jesper Larsson i IFK Kristianstad, han kanske är sugen på ett extraknäck? Han såg ut som en smidig katt i Åhus Beachhandboll i somras.
– Hmmm. Har du hans nummer?

Allvarligt talat. Hur ska ni få ihop det?
– Jag tror att det kommer att lösa sig, men det är såklart ingen optimal situation. De närmsta veckorna kommer det förhoppningsvis alla bitar att falla på plats.
Nyförvärvet Ludvig Rosenberg kommer få en viktig roll såklart. Beskriv honom som spelare?
– Han är en riktigt smart spelare och så in i helvete bra bakåt. Han är även bra på att sätta andra spelare i läge. Jag hade honom IFK Kristianstad för fyra-fem år sedan och när det blev klart att jag skulle fortsätta i Vinslöv skickade jag honom ett SMS: “När kommer du”?

Till vardags har “Cassa” 130 får utspridda i lite olika hagar och tre bordercollies. Är det någon som har svart bälte i fårvallning så är det Peter Jönsson.
Har du med dig käppen till träning?
– Haha. Det är nästan bud på det. Jag har faktiskt en käpp…
Du har haft månag tunga tapp på nyckelspelare. Förutom båda målvakterna måste även Tobias Nordahl bli svår att ersätta?
– När jag tog över blev alla i laget lite bättre – förutom just Tobbe som tog ett steg tillbaka av olika anledningar. Hans kvalitéer blir svåra att ersätta, men jag hoppas att övriga killar utvecklas och höjer sig ett snäpp. Sedan har vi ett par till intressanta nyförvärv.
Vilka då?
– Simon Svensson (mittnio) IF Kristianstad, Oskar Paulin (mittsex) IF Kristanstad, Albin Mesanovic (mittsex), Åhus IF, och David Frid (vänstersex) från Åhus IF. Dessutom är det ett par till på gång, dock ingen med rutin från division ett.
Med så många frågetecken i truppen några få veckor innan premiären blir det omöjligt att i nuläget få en vettig kommentar till säsongsmålsättningen?
– Ja, det blir svårt.
Vad fokuserar du på med tanke på hur situationen ser ut?
– Försvarsspelet kommer bli riktigt bra den här säsongen. Så länge jag hålilt på med det här har jag jobbat med försvaret i första hand. Just nu gäller det att bruka allvar på fysträningen i första hand. Sköts inte den blir slipningen på det offensiva spelet lidande. I fjor kunde vi bara spela 6-0. Nu kan vi ta oss an alla försvarsvarianter.

Division ett södra har varit väldigt jämn de senaste åren. Vad tror du om kommande säsong?
– I år tror jag inte att det blir en lika jämn serie. Anderstorp är bra. Outstanding rentav. Warta har värvat bra. De båda lagen ska vara favoriter.
IF Kristianstad?
– De har en stark förstasexa, men frågetecken för bredden när de lyfter upp 00:or. H65 Höör är ett frågetecken och Ystad har jag ingen koll alls på. Drott, mitt gamla favoritlag, tror jag får svårt att kriga i toppen.
Avslutningsvis. Hur är det att spela i Furutorpshallen inför den glödande publiken på 500-650 varje match?
– Skitkul! Det är som sagt alltid bra med publik och rejält tryck, men de är extremt enögda. Mer enögda än mig! Jag brukade säga förr att man som tränare skulle ha varning senast efter en kvart och även om jag är lugnare nu så är inte publiken det. Men just det faktum att många spelare jag har kontakt med säger att det skulle vara roligt att spela just för den publiken säger väl en del.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close