FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 tappade 0-3 till 3-3 sista kvarten

Granit Rushiti gjorde hat trick och MFF U17 ledde med 3-0 hemma mot IFK Norrköping. Men sista kvarten tappade man till slutresultatet 3-3 och fick nöja sig med en poäng i pojkallsvenskan.

– De gjorde 1-3 och sedan ett till mål snabbt. Då blev vi lite oroliga, använde tyvärr färre alternativ och sedan fick de in 3-3 också alldeles mot slutet, berättade MFF-tränaren Robin Asterhed och poängterade att det länge såg bra ut i matchen.

– Första 25 och fram till 1-0 var vi betydligt bättre och pressade dem högt. Sedan blev det sämre, men Granit gjorde ändå både 2-0 och 3-0. Sedan tyckte jag faktiskt att vi hittade spelet igen och då kom deras mål. IFK Norrköping ska dock ha beröm. Många lag ger bort bollen till oss genom att bara satsa på snabba bollar upp till anfallet och då får vi ännu mer bollinnehav. Norrköping försöker alltid att även spela sig fram. Jag tycker att de och BK Häcken är bäst av våra motståndare på att försöka ha ett eget spel och det borde de vinna på i längden.

Efter 19 omgångar ligger dock IFK Norrköping bara i mitten av tabellen. MFF ligger tvåa på SM-slutspelsplats fem poäng efter Elfsborg och två före Helsingborgs IF, som man möter på bortaplan i helgen.

– Den matchen har alla förutsättningar att bli kul. En vinst och det ser riktigt bra ut igen.

MFF U17 saknade de fyra spelarna som nyligen flyttats upp i U19, men har inte ändrat något i spelsättet och ersättarna är inkörda i sina roller. Värre var kanske att både Yahya Kalley och Noah Tillberg saknades på grund av skador.

– Noah har en vrickad fot och ska ska snart kunna vara med igen. Det är mer osäkert med Yahya. Han har någon känning i knäet.

MFF ställde upp med följande elva: Måns Ingvarson – Albin Sundgren, Linus Borgström, Johan Rapp, Hamid Abdulla – Gustaf Winroth, Yasin El Harrab, Jesper Dickman (bilden, Foto: Bildbyrån) – Patriot Sejdiu, Granit Rushiti, Jakob Radgowski.

Matchen mot HIF spelas på söndag klockan 13.00 på Olympiafältet.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close