MotorNyheter

Nya poäng för Jimmy Eriksson på Hungaroring

Jimmy Eriksson och teamkamraten Dominik Baumann rattade sin Mercedes-AMG GT3 till en poänggivande sjundeplats i helgens tävlingar för Blancpain GT Series Sprint Cup på ungerska Hungaroring, där duon tog målflagg som näst bästa Mercedes-ekipage.

Eriksson och Baumann spenderade helgens två entimmesrace med att successivt arbeta sig tillbaka från ett utgångsläge i mitten av det 30 bilar stora startfältet, med ett avancemang från 17:e till 11:e plats i det inledande kvalracet efterföljt av en fortsatt klättring till sjunde i söndagens finalheat.

HTP Motorsport-duon tog målflagg som tvåa bland fältets Mercedes-bilar, bara 1.7 sekunder bakom teamkamraterna Maximilian Buhk/Franck Perera på sjätte plats. De fem främsta positionerna gick till fyra Audi-bilar och en Lamborghini.

– Jag tycker att vi får vara relativt nöjda med det här. Det är svårt att köra om på den här banan, och från det utgångsläget vi hade efter kvalet var det här nog max vad vi kunde uppnå av egen kraft. Grabbarna i teamet gjorde två perfekta depåstopp, vilket hjälpte oss att avancera framför allt i kvalracet, och vi genomförde två felfria lopp. Det fanns inte mycket mer vi kunde göra på den här banan – Audi var för snabba här, säger Jimmy Eriksson i ett pressmeddelande.

Eriksson menar att ett bättre resultat i tidskvalet, där man körde till sig den 17:e plats från vilken man senare inledde kvalracet på, möjligen hade kunnat ändra utgången lite grann.

– Det var synd att vi inte fick till det lite bättre i kvalet, men tyvärr led vi av understyrning och det kostade oss några värdefulla tiondelar, förklarar Tomelilla-sonen. Det hade kunnat se lite annorlunda ut med en bättre startposition, men i övrigt har vi maximerat paketet den här helgen och vi får vara glada för de poäng vi tog.

Både kvalracet och söndagens final vanns av Audi-teamet WRT:s bil nummer 5, körd av Dries Vanthoor och Marcel Fässler.

En deltävling återstår i Blancpain GT Series Sprint Cup; finalen på tyska Nürburgring om tre veckor (15-17 september). Därefter ska ytterligare en deltävling köras i långloppsserien Endurance Cup innan den totala Blancpain GT Series-säsongen 2017 läggs till handlingarna.

Jimmy Eriksson ligger nia i Blancpain GT Series-tabellen.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

 

RESULTAT (topp fem)

Blancpain GT Series | Rd. 8
Sprint Cup | Rd. 4
 Hungaroring, Ungern

1: D.Vanthoor/M.Fässler, 33 varv
WRT, Audi R8 LMS

2: P.Schothorst/J.Dennis, +0.570s
WRT, Audi R8 LMS

3: C.Engelhart/M.Bortolotti, +0.894s
GRT, Lamborghini Huracan GT3

4: R.Frijns/S.Leonard, +1.477s
WRT, Audi R8 LMS

5: M.Winkelhock/W.Stevens, +3.458s
WRT, Audi R8 LMS


7: J.Eriksson/D.Baumann, +5.421s
HTP Motorsport, Mercedes-AMG GT3

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close