Nyheter

Stort intresse för laddat Skånederby

En kvalplats till Allsvenskan ligger troligtvis i potten när Trelleborgs FF tar emot Helsingborgs IF på Vångavallen under tisdagskvällen.
Intresset är stort inför matchen och sitttplatserna är nästan slutsålda.

3 100 personer har redan säkrat sin plats till matchen. Färre än 50 sittplatser finns kvar till försäljning, bortsett från sektionerna M och halva L på norra läktaren som är avsedda för HIF-supportrar. En hel del ståplatser finns fortfarande kvar, men klubben räknar med att även dessa kommer att gå åt. Vångavallen rymmer 5 500, varav 1 500 är ståplatser för bortafans.
– Kom i tid är min rekommendation, hälsar Hasse Mattisson, försäljningschef i TFF.

I Trelleborgs FF är formen på topp. sex segrar på de sju senaste matcherna.
– Vi känner oss jättestarka faktiskt. Kollar man matchen mot Gefle så är det ingen bra match egentligen, men jag hade ändå känslan under matchen att vi kommer att vinna. Vi bara tog det lugnt, sen när vi fick chansen så gjorde vi mål. Det är ett tecken på att vi är ett bra lag att vi kan vinna även när vi spelar dåligt, säger Dino Islamovic till tff.se.
Skyttekungen Salif Camara Jönsson har varit småskadad och missat de senaste matcherna. Återstår att se om han kan spela.
– Det är klart det blir lite som en sexpoängsmatch. Det är en jätteviktig match, men man ska inte glömma bort att vi har nio matcher kvar efter det. Oavsett vad som händer imorgon så kommer vi vara med i racet. Vi ska inte sätta för mycket press på denna matchen, vi ska bara ut och köra, säger Islamovic.

I Helsingborgs IF kan noteras att skadedrabbade forwarden Mikael Dahlberg, som opererade i knät i våras, nu åter är tillbaka i truppen.
– Såklart jättekul att vara tillbaka. Det är detta man haft framför ögonen under hela rehabtiden. Det jag med säkerhet kan säga är att jag har en jäkla massa energi och glädje i kroppen över att vara tillbaka i truppen. Det har varit tufft att stå vid sidan av. Jag är redo för ett inhopp, säger Dahlberg till hif.se.
Tränare Per-Ola Ljung;
– Vi har jobbat, Micke först och främst, men även hela det medicinska teamet tillsammans med oss tränare i bra dialog och nu är han tillbaka i matchtruppen. Är man med där kan man såklart spela en del. Detta är jättegoda nyheter för både honom och oss.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close