FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Än är inte Bonke Innocent nära en startplats i MFF

Bonke Innocents debut i MFF i dagens U21-match och 3-0-seger mot Kalmar FF gav egentligen bara ett besked. Just nu är han inte färdig för A-lagsspel. Inte ens nära

Det tar helt enkelt olika lång tid för nyförvärv att bli färdiga för den riktiga debuten. Vissa kan gå in direkt, andra tar det veckor, kanske månader för och andra blir aldrig bra nog att definitivt slå ut dem som redan spelar.

När det gäller Bonke Innocent finns det två fel att göra.

Det första är att tro att bara för att han är ett mångmiljonförvärv så kan han gå rakt in i A-laget och prestera. Nu i början kommer det att höras mycket sånt på läktaren och i VIP-logerna; typ varför har vi köpt en dyr spelare som vi inte använder?

Fel nummer två är att döma ut honom redan nu. Lilleström bedömde att han var en av lagets bästa spelare och han hade hög status i norska ligan. MFF har dessutom scoutat honom noga. Därför är det nödvändigt att ge Bonke Innocent tiden som behövs för att hitta matchtempot och förståelsen för hur MFF vill att han ska spela.

Formen också. Idag fick han i sin första match sedan mitten av juli gå av efter 77 minuters spel.

– Han blandade och gav. Det behövs ett par sådana här matcher till och fler träningar, konstaterade assisterade tränaren Olof Persson efter matchen och tyckte att det trots allt fanns flera positiva saker.

– Mest att han slog flera bra passningar framåt i mitten.

Det håller jag med om. Tyckte också att han i alla fall visade tendenser till att kunna ta emot bollen felvänd och ändå snabbt kunna hitta just de rätta lösningarna framåt.

Men annars var det alldeles för många bolltapp, lite för många bara flytta boll-passningar och den omtalade förmågan att vinna boll och gå in och ta för sig i närkamperna syntes bara den första kvarten. Sedan blev han mest en spelare i mängden. Utan att göra någon av sina vassaste insatser var till exempel Samuel Adrian bättre. Lekte ett tag med tanken på vad som hade hänt om det handlat om ett testspel? Då tror jag inte att Innocent hade fått något kontrakt. Det säger dock mest både om hur svårt det är med testspel och hur fel det kan bli om man låter 77 minuter i en U21-match och ett halvdussin träningar sätta betyget om det är en bra värvning eller inte.

Och kräver att alla nya ska kunna prestera från dag 1.

Sanningen är ju att det oftast snarare är tvärtom. De tre viktiga T:na. Ting tar tid.

Svaret på frågan om nyförvärvsstatusen just nu är att Johan Dahlin, Kingsley Sarfo och Carlos Strandberg utan problem kan gå in och spela för Malmö FF i Allsvenskan och flera fall redan gjort det med ett bra resultat. Bonke Innocent kan det inte. Än. Det behövs tålamod. I ett sådant läge är det ju närmast perfekt att MFF har råd att ha just det tålamodet och andra spelare som ännu så länge i den tuffa konkurrenssituationen förtjänar startplatsen bättre.

Matchen då?

Olof Persson berömde mittbackarna Noel Hansson, Dennis Hadzikadunic och Mattias Svanberg. Det gjorde han rätt i.

Mest Noel Hansson. Det pratas om många andra unga och duktiga mittbackar i MFF, 17-årige Noel glöms ofta bort där. Det ska man inte göra.

Dessutom var det inhopparna som fixade segern. Felix Konstandeliasz sköt 1-0 med en vacker båge och Max Olsson utnyttjade en jättegroda i Kalmarförsvaret till att sätta dit 2-0 och sköt sedan även 3-0. Vid de målen visade dock Ole Söderberg rätt tydligt varför det numera är Lucas Hägg-Johansson som står i Kalmarmålet i Allsvenskan.

Hyllie IP fortsätter att vara en närmast perfekt arena för MFF:s U21-matcher.

ole1

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close