Nyheter

Derbyt på Jägersro med ny sponsor

Jägersro har inlett ett samarbete med Michelsens Bil kring Svenskt Travderby.
– Ärligt talat, det bara blev så. Jag fick ett bra förslag och tänkte att det blir bra att göra något för Michelsens och sen ligger ju travsporten mig varmt om hjärtat, säger Alf Svedulf, ägare till Michelsens Bil, återförsäljare av Volkswagen, Audi och Skoda i Ystad och Tomelilla, inför Svenskt Travderby på söndag.

Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, gillar det nya samarbetet.
– Det är otroligt värdefullt att ha en så stark samarbetspartner kring vårt Derby och dessutom med en person som har ett grundmurat intresse för sporten.
Grundmurat var det. Alf Svedulf har varit verksam i travsporten sedan 1970–talet, han är hästägare, uppfödare, äger hingstar och är medlem i Skånska Travsällskapet. Han har också haft olika förtroende uppdrag inom sporten. Även om han beskriver sig själv som pensionär är han i högsta grad verksam i näringslivet.
Och lika engagerad i sporten?
– Det tycker jag nog. Förra året satsade jag stora pengar då jag köpte 50 procent av Habitat. Tanken var att han skulle tävla och dessutom verka som avelshingst. Nu har han har haft en del problem på vägen, men vi
hoppas att det ska lösa sig.

Annars är Kathleen Lou, en danska som vann 43 lopp och tjänade 1,6 miljoner samt Somolli Silvio, 2,3 miljoner, hans hittills bästa hästar.
Notera att det står hittills, för Alf letar fortfarande efter den stora stjärnan.
– Vi räknade igenom härom dagen och då kom vi till att jag hade 20–hästar, fölston inräknade.
Idag är hästarna utspridda hos olika tränare, men det har inte alltid varit så.
– Nej, ett tag hade jag 15 hästar hos Magnus Sandgren. Men när jag ringde och hörde hur det var med dem hann vi med att prata om två innan tiden var slut. Då bestämde jag mig för att aldrig ha mer än två hästar hos någon tränare, för man hinner inte snacka om mer än en eller två hästar.

Det var också hos Magnus Sandgren som Svedulf körde sina enda travlopp. Det var en duell mellan tränare Sandgren och hästägare Svedulf på gårdens rundbana.
– Roligt var det, men om jag vann sa Magnus alltid att vi skulle köra om. Han gillade inte att förlora.
Precis som inom travsporten är Alf Svedulf oerhört mån om sina kunder när det gäller affärer inom näringslivet.
– Visserligen ligger Michelsens Bil inte i Malmö, utan i Ystad och Tomelilla – men vi har många kunder som åker en bit för att handla bil hos oss.
Förklaringen?
Michelsens Bil har flera år haft Sveriges bästa servicetekniker, fått titeln största kundnöjdhet och blivit bäst i kundrekommendationer.
Derbyhästar då?
– Min fru frågar mig alltid när vi ska vinna Derbyt. Men vi har inte ens haft en häst i finalen, det är i alla fall en dröm och något som driver mig att fortsätta.
Men på söndag får i alla fall Alf Svedulf, som prisutdelare, kliva in i vinnarcirkeln på Jägersro, se en Derbyvinnare och de gula kavajerna på riktigt nära håll.
En liten aptitretare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close