Nyheter

Jättetavla räddade poäng åt HIF

Trelleborg hade Helsingborg i säcken.
Men en makalös målvaktstavla av TFF:s Marko Johansson innebar delad pott.
Skånederbyt slutade 1-1.

De första 20 minuterna bestod främst av att Trelleborgs FF spelade runt och hade bra kontroll på matchen, utan att för den skull skapa heta målchanser. Ett skott från Dino
Islamovic skott strax utanför stolpen var det ende riktigt heta – innan matchen öppnade upp sig en gnutta.
Det var spänt.
Det säkra för det osäkra i alla lägen från båda lagen.
Den enda galenskapen på Vångavallen ägde rum vid grillspettskön som ringlade hela vägen till Sövde.
Islamovic provade med en nick ännu närmre stolpen och TFF ledde på poäng i första halvlek. Tredje försöket skulle dock komma att bli tredje gången gillt.
På en djupledsboll tog Islamovic emot och gjorde en gubbe. Två gubbar. Sedan drog han till med en välplacerad bredsida och 1-0 var ett faktum. Matchens främste aktör utan tvekan.

Gästerna från nordväst hade svårt att skapa längre anfall och ett panikskott från Akpoveta, dryga metern utanför, var enda riktiga chansen första 45.
Till andra halvlek klev HIF ut med rejäl press på sig och var tvungna att satsa framåt. Utan att ha något fungerande grundspel att luta sig mot…
Ändå inledde de piggt. Mer desperat. Mer offensivt.
Och med en hyfsad gnutta tur…

På en frispark från 35 meter från Darijan Bojanic gled inlägget långt från närmsta HIF:are. TFF-målvakten Marko Johansson hade full kontroll men försökte släppa ut bollen till inspark – och missade helt att bollbanan var innanför målramen.
Ett fullständigt absurt målvaktsingripande – och 1-1 var ett faktum. Johansson räddade HIF i slutsekunderna senast mot Gefle, men fick nu ställa sig i ett hörn med dumstruten på.
Senare skulle Marko få revanschera sig, på ett friläge från Max Svensson, men det är ändå tveksamt om TFF-keepern sover gott inatt.

Kvitteringen gav HIF – och matchen – ny energi.
Plötsligt var det två lag som ville vinna. Inte två lag som inte ville förlora.

Ju längre matchen led, desto hetare blev känslorna.
Ju längre matchen led, desto hetare blev känslorna.

Bojanic var inte klar. Kvarten senare fick HIF frispark i princip på straffområdslinjen – och drog bollen stenhårt i ribbans underkant. Ytterst nära 1-2.
Kort senare sköt Abdu i stolpen från snäv vinkel.
Helsingborg hade momentum i matchen, men förmådde inte avgöra. I slutforceringen var TFF det hetare laget, men efter 90 minuters Skånederby slutade det 1-1.
Rättvist, men likväl snöpligt för Trelleborgs FF.

Publiksiffra: goda 4797.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close