Nyheter

P-O Ljung: Superettanbollen är rundare än något annat

Striden om den allsvenska kvalplatsen fortsätter. Kvällens skånederby mellan Trelleborgs FF och Helsingborgs IF slutade 1-1, något som ingen av tränarna verkade särskilt missnöjda över.

Trelleborgs FF tog ledningen i derbyt i den 41:a minuten efter att Dino Islamovic tagit sig in i Helsingborgs straffområde från högerkanten, dribblat förbi två försvarare och sedan placerat in bollen med vänsterfoten i Pär Hanssons bortre hörn.

– Vi tycker att första halvlek är en svag halvlek av oss. De börjar rätt så starkt och sätter en hög press och vi gör lite passningsmisstag, säger HIF:s tränare Per-Ola Ljung.

Helsingborg inleder andra halvlek med att kvittera till 1-1 genom Darijan Bojanic som skruvade in en frispark i bortre burgaveln. En boll som Marko Johansson i TFF-målet missbedömde helt.

– Jag väljer att fortsätta tro på Marko, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist om misstaget.

Vid ett specifikt tillfälle hettade derbyt till lite extra. Det var när Dino Islamovic valde att inte ge tillbaka bollen till HIF efter att domaren blåst av när HIF hade bollen.

– Jag älskar att det blir kontroverser kring situationer och så vidare. Situationen med nedsläppet kan jag försvara till etthundra procent eftersom att vi spelar varje gång vi har chansen. Det finns ingen som helst anledning att ge bort någonting i en fotbollsmatch. Jag vill förtydliga det varje gång det inträffar – vi kommer inte försöka att vara trevliga och vinna några fair play-poäng. Är bollen i spel, så spelar vi. Vi förväntar oss att motståndarna gör detsamma, säger Winqvist.

– Vi har hört deras ställningstagande och jag håller mig helt neutral i frågan, säger Ljung.

I slutändan verkade båda tränaren nöjda över att matchen slutade 1-1.

– Det är okej med 1-1 sett över hela matchen. Det får man tugga i sig, säger Winqvist efter matchen.

– Det är ett gott race att vara med i. Patrik är med, vi är med och Falkenberg är med. Det är ett sånt jävla kanonrace… Bollen är rund och den här jävla superettanbollen är rundare än något annat, säger P-O Ljung.

Rasmus Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close