FotbollMalmö FFNyheter

Anders Palmér slutar som U19-tränare i MFF – kvar i akademin

Sedan 1970 har Anders Palmér, med ett kort och lyckat avbrott i TFF, varit engagerad i MFF. Som spelare, assisterande tränare i A-laget och mycket framgångsrik ungdomstränare. Men nu är det slut.

Han lämnar inte föreningen, men kommer inte längre att vara tränare.
När säsongen är över avslutar han sitt uppdrag som U19-tränare och tar inte över något nytt MFF-lag. Han kommer dock att fortsätta med sitt jobb i MFF:s akademiverksamhet.

– Just nu är jag fyra dagar i veckan i Höör och här även uppdrag i Bjärred. Det ändrar jag inte på och lämnar därför heller inte MFF, eller MFF i samhället som akademierna sorterar under. Men jag vill ha ett eget seniorlag att träna på kvällarna, berättar Anders Palmér.
Det har han haft tidigare, i Pelister från Trelleborg som han förde från division 6 till 3 och i BW90, som också avancerade. Bara GIF är det enda seniorlaget han tränat som inte gick upp.
– Men jag har aldrig åkt ur en serie!

Bra att veta för klubben som tänker bli hans nästa arbetsgivare. Flera har också redan hört av sig trots att det är först nu det blir känt att han inte fortsätter i MFF U.
Anledningen till beslutet är rätt enkel. Anders Palmér vill bryta mönstret, göra något annorlunda och träna ett nytt lag, troligen utanför Malmö.
– Jag är öppen för allt, både på herr- och damsidan.

Men en sak är han benhård med. Det ska vara som huvudtränare.

Det är inte vilken MFF:are som helst som nu trappar ner sitt engagemang i föreningen. Med 348 matcher och 76 mål ligger han högt upp (34:a) på listan över tidernas mesta spelare. Ett dussin landskamper och två SM-guld blev det också, som senior. På juniorsidan är det fler eftersom han vunnit både som spelare 1977-78 och tränare, två gånger i U16/17 och en i U19. Det guldet kom ifjor i final mot Elfsborg. Men P16-guldet från 2007 är nog det mest minnesvärda. Det blev 5-2 i finalen mot Djurgården sedan 14-årige Alex Nilsson gjort tre mål. I laget spelade bland andra Pontus Jansson, Oscar Lewicki, Marko Mitrovic, Robin Simovic och Omid Nazari.

– Laget förlorade inte en enda match på hela året, minns Anders Palmér.
Överhuvudtaget är han stolt över alla stora spelare som genom åren passerat “hans” lag och älskar att det även i den nuvarande A-lagstruppen finns spelare från U17 och U19.

– Jag är tacksam över att under lång tid ha fått jobba med de största talangerna och förbereda dem för A-lagsfotboll i Sveriges största klubb. Just nu är det extra kul att se spelare som Pawel Cibicki, Erdal Rakip och Franz Brorsson i A-laget och tidigare Pa Konate, Simon Kroon, Filip Helander och många fler. Känns som om vi gjort det rätt bra. Och det kommer att fortsätta. Jag tror till exempel mycket på Samuel Adrian.
Någon spelare du trodde skulle bli riktigt bra, men som inte gick hela vägen?
– Amin Nazari skulle jag nog säga. Han imponerade rejält på oss alla, men det bar inte hela vägen, säger Anders Palmér.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close