BildspecialFotbollNyheter

Bildspecial: Dösjöbro slog ut Stattena i cupen

Dösjöbro IF:s damer (div 2) tog sig an Stattena (div 1) i Svenska Cupens andra omgång och via en odiskutabel 5-0-seger säkrades avancemanget.
Nu väntar sannolikt Allsvenskt motstånd härnäst.
Vår fotograf Lola Nilsson var på plats.

Dösjöbros damer går urstarkt.
Sin division två-serie leder de med 13-1-0 på 14 matcher, men har ändå inte säkrat avancemanget. Södra sandby skuggar precis bakom med 13-1-1 på 15 matcher…

Tränare Fredrik Jahnfors var nöjd med både resultat och prestation i cupmatchen.
– Stattena hade tre unga spelare med från start, annars var de fullt ordinarie. För vår del saknades också några, men å andra sidan är truppen väldigt bred.
Hur såg det ut ute på planen?
– Det var ganska högt tempo inledningsvis – vilket “drabbade” oss. Tjejerna var rejält trötta efter första halvlek där vi fick ett mer eller mindre fick gratismål. Laget hade spelat match i helgen, men vi hade ändå gott självförtroende.
– I andra halvlek började vi hålla bollen bättre och spela det spel vi är bra på. Det fanns lägen att göra fler mål och vinna ännu större.
Omgång tre väntar nu. Och då blir det tuffare…
– Vi utgår från att det är en regional lottning. Jag tror och hoppas att vi får något av de allsvenska lagen.
Vilka vill ni ha?
– Vi mötte LB07 i DM-final i fjor och Vittsjö i Svenska Cupen. Det hade varit roligt att möta Rosengård som nyss vann cupen. Matchen ska spelas senast den 27 september.
– För egen del tycker jag att dessa matcher roliga, men laget har viktigare saker att tänka på. Vi har fullt fokus på serien där bara ettan går vidare. Tvåan får inte ens kvala vilket är synd eftersom både vi och Södra Sandby är tillräckligt bra för att spela i ettan. Under hela året har vi blivit bättre och bättre i vårat anfallsspel och är bättre än någonsin på det vilket är otroligt kul.
Vart ser du “Dösjan” på sikt?
– Vi ser oss, på sikt som sagt, som ett stabilt lag i division ett. På den övre halvan. Vi har en perfekt mix av unga talangfulla tjejer och en del rutin. Återväxten i klubben är dessutom är god ända ner i tolvårsgrupperna – så har det inte varit tidigare.
När ni på drömmar om att nå ännu högre?
– Nej, inte för närvarande. Vi ska spela så högt upp vi kan genom att vara självförsörjande. Med det sagt går det uppenbarligen att komma väldigt långt med en seriös satsning. Ändå: ingen hybris här inte.

Med de tolv allsvenska lagen återstår nu 32 lag i årets upplaga av Svenska Cupen. De 16 lag som finns kvar efter omgång 3 kommer att spela gruppspel under våren.

Vill du att vi kommer till ditt lags match för en liknande bildspecial? Kontakta red@skanesport.se och se till att det finns korv på grillen och redig senap.

malskyttar-i-svenska-cupen-dosjobro

dosjobro-if-dam

dsc_0124

dsc_0198

dsc_0204

dsc_0060

dsc_0065

dsc_0090

dsc_0095

dsc_0103

dsc_0049

dsc_0037

dsc_0039

dsc_0040

dsc_0056-1

dsc_0010

dsc_0014

dsc_0017

dsc_0019

dsc_0020

dsc_0022

dsc_0031

dsc_0028

dsc_0027

dsc_0023

Relaterade artiklar

Back to top button
Close