FC RosengårdFotbollLB07Nyheter

Nästan 8000 såg LB07 pressa FC Rosengård

Det blev inget nytt publikrekord för damfotboll. Men det blev en bra siffra ändå och en rejäl kamp när FC Rosengård besegrade LB07 med 1-0 i derbyt på Swedbank stadion

7825 åskådare såg LB07 pressa storasyster rejält och det saknades definitivt inte chanser för en skräll.

– Jag är stolt över mitt lags insats och vi bevisade på nytt att vi hör hemma på den här nivån. Det var dessutom bättre än i förra derbyt då vi var mer tagna av stundens allvar, konstaterade LB07-tränaren Sven Sjunnesson.

– Vi startade bra, men efter 20-25 minuter tog bensinen slut lite och vi blev yra i våra positioner. I den andra halvleken hittade vi rätt igen och när de gjorde målet tyckte jag att vi hade tagit över matchen. Just där när de fick den chansen gjorde vi ingen bra prestation och ett sådant misstag har vi inte råd att göra mot Sveriges bästa lag, för det är FC Rosengård, fortsatte han.

Målet gjorde Elin Masar (bilden, Foto: Bildbyån) fri mot målvakten Josephine Frigge i den 59:e minuten. Efter det chansade LB07 lite mer och skapade hyfsat med kvitteringschanser. Men FC Rosengård höll undan trotts att cupfinalen från i söndags satt i benen.

– De var lediga i helgen och hade mycket energi, mer än vi och spelade bra. Men vi tog tre viktiga poäng, sa Elin Masar och tyckte att det var fantastiskt att spela på Swedbank stadion med nästan 8000 på plats.

– Många höll på LB07. Fast det gjorde inget. Det var hur coolt som helst att spela här inne och publiken sporrade oavsett om de höll på oss eller LB07.

FC Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen var nöjd med segern, men inte prestationen.

– Vi har inte fullt ut hittat vårt sätt att spela än, det syntes. Vi såg trötta ut både i benen och huvudena efter cupfinalen och har en hel del att jobba med. Fast det är alltid bra att vinna! poängterade han.

LB07:s lagkapten Mia Persson utsågs till sitt lags bästa spelare och var två gånger ytterst nära att spräcka Erin McLeods nolla i Rosengårdsmålet.

– I första halvleken såg jag inte vem som fick undan bollen. Vid chansen i den andra gjorde hon en jätteräddning. Inför matchen var jag jättenervös, men det släppte och insatsen idag var betydligt bättre än i det förra derbyt. Respekten hade släppt. Synd bara att det inte blev poäng, det hade vi förtjänat.

– För att slå dem eller ta poäng måste vi dock höja vår lägstanivå. De har både en hög högsta- och lägstanivå och det går inte att slappna av. Det tar en så duktig spelare som deras målskytt Ella Masar vara på, tyckte Mia Persson.

Strax innan Mia Persson erkände hur nervös hon varit hade Sven Sjunnesson betonat att hans spelare inte var det.

När hon fick höra det bara skrattade Mia Persson.

– Han var ju själv nervös och uppstirrad!

Efter 13 omgångar står LB07 kvar på 17 poäng, mycket för en nykomling, men det kommer att krävas mer för nytt kontrakt.

– 23-24, trodde Sven Sjunnesson, och lade till.

– Ifjor räckte det med 15. Men det är annorlunda nu. Vi får se till att ta de där poängen.

FC Rosengård minskade Linköpings försprång i tabelltoppen till två poäng och efter ett hemmaderby mot Vittsjö GIK i nästa omgång väntar en ny hemmamatch mot just Linköpings FC. Seger i de två matcherna och FC Rosengård är förbi.

Publikrekordet som LB07 och FC Rosengård missade att slå är 9413 i matchen mellan Linköpings FC och Umeå IK 2008. Nytt klubbrekord blev det i alla fall med råge. När LB07:s herrar spelade i Superettan kom 5462 mot Landskrona BoIS. Nytt rekord för damfotboll i Malmö blev det också. Varken FC Rosengårds eller LB07:s normala hemmaarenor rymmer så många åskådare som kom till Swedbank stadion.

– Förhoppningsvis kan det bli en ny match här nästa år om vi klarar att säkra kontraktet, sa Mia Persson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close