FotbollMalmö FFNyheter

Pawel Cibicki i Leeds för förhandlingar

Pawel Cibickis övergång till Leeds United kommer allt närmare.

Han saknades på dagens MFF-träning och efter den bekräftade sportchefen Daniel Andersson med ett stort leende att något är på gång.

– Pawel är iväg och träffar en klubb.

Ingen vill ännu bekräfta det officiellt, men klubben är Leeds.

– Det skulle kunna vara så att klubbarna är överens. Men inget är klart förrän det är klart, säger Daniel Andersson.

Allt är också så långt gånget att tränaren Magnus Pehrsson uttalar sig om hur har ser på ett eventuellt tapp av den 23-årige anfallaren.

– Vi blir en färre i truppen och det är en spelare som förutom matchen senast har varit på planen i alla matcher. Så det är klart att han varit en viktig spelare för oss. Men jag tycker att både på forwards- och ytterpositionen – han har ju agerat på alla våra fyra övre positioner – så har vi fina alternativ. Skulle det bli på det viset att han inte är kvar i MFF så löser vi det, säger han.

Om det är rätt steg och tajming för Pawel Cibicki att lämna nu är Magnus Pehrsson inte helt säker på, men han förstår att England lockar.

– Han har ju funnits i mina och Daniel Anderssons tankar om de fortsatta lagbygget, definitivt. Och det är därför han som sagt fram till senaste mot IFK Göteborg fått spela hela tiden Det säger allt. Jag tycker att det är en väldigt bra spelare. Men om han nu tar det här steget och får spela där så är han ju färdig för det. Jag förstår att chansen att få komma till en stor fotbollsnation är frestande och det finns säkert pengar med i bilden också, betonar Malmö FF-tränaren och bekräftar att de redan då långt gångna planerna på utlandsflytten fanns med i avvägningen om Pawel Cibicki skulle spela mot IFK Göteborg.

– Det fanns med i valet, framförallt när vi gjorde det tredje bytet.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close