IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Redhawks tränare: Vi har klubben bakom oss

Hockeysäsongen drar snart igång för IF Malmö Redhawks. Damlagets säsong 2016–17 är inte en säsong som går till historieböckerna som en av dem bästa. Laget slutade överlägset sist i DamEttan Södra med endast två vinster på sexton matcher. Laget spelar kvar i DamEttan Södra till säsongen 2017–18 och lagets tränare, Jonas Kellander, hoppas på en bättre säsong.

Serien drar igång om ungefär en månad. Vad händer fram till seriestart?

– Vi ska spela en turnering i Trollhättan till helgen där vi kommer stöta på bra motstånd. Vi kommer bland annat möta både Trollhättan och Troja/Ljungby som vi också kommer möta i seriespelet. Efter turneringen kommer vi möta Herlev Hornets i ett dubbelmöte, en match på hemmaplan och en på bortaplan i Danmark, berättar Kellander.

Förändringar i truppen

Fyra spelare har försvunnit till kommande säsong. Linnèa Midefelt har flyttat till Göteborg efter avslutade studier i Malmö och kommer nu istället representera Göteborgs HC. Lydia Wretlind har flyttat till Stockholm på grund av jobb och kommer representera SDE HF i SDHL. Malin Ohlsson och Rebecca Bardeman lämnar Malmö, båda för att gå på hockeygymnasium. Ohlsson flyttar till Karlskrona och Bardeman till Örnsköldsvik.

Två spelare är nya inför kommande säsong. Det är två, milt uttryckt, unga spelare som tillkommit. Marion Bladh, född 2002, kommer från Tyringe SoSS och Ida Gullander, född 2004, kommer från Frosta HC.

Hur ser förväntningarna ut på säsongen 2017–18?

– Lagets förväntningar är nog högre än klubbens. Vi siktar på att ta dubbelt så många poäng som vi gjorde förra säsongen. Det finns ingen press på laget från klubbens sida. Detta kommer ta tid och det är vi beredda på.

Resurserna finns för SDHL

– Klubben hade kunnat köpa in ett helt nytt lag med spelare som hade kunnat ta laget till SDHL, men vad ska klubben med det till om det inte går att få fram nya, unga tjejer som klubben kan behålla? Redhawks är den enda klubben i Skåne med ett damlag och klubben måste se till att verkligen bli hela Skånes lag. Vi har klubben bakom oss, säger Kellander.

Någon spelare i laget att hålla ett extra öga på under säsongen?

– Jessica Nilsson. Hon vann interna skytteligan och kom trea i totala skytteligan förra säsongen.

Redhawks spelar sin första match i DamEttan Södra 1/10 då Karlskrona kommer på besök. Matchen spelas på Malmö isstadion.

Rasmus Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close