Nyheter

Revanschlustan brinner i Svendsens Röke IBF

Röke IBK föll på målsnöret i jakten på Allsvenskan förra säsongen.
Frågan är om laget kan ta steget upp den här gången.
– Det brinner en oerhörd revanschlusta, säger målvakten Viktor Svendsen.

Så nära så nära i kvalet mot Åstorp/Kvidinge..
Men istället för Allsvenskan blir det en ny säsong i division ett för Rökes innebandyherrar som sedan ett år tillbaka spelar sina matcher i Qpolen i Hässleholm istället för i Tyrs Hov i Tyringe.
– Det är bättre att spela seniormatcherna i Hässleholm. Inte minst publikmässigt, Vi har lättare att etablera oss där. Det blir smidigare att värva spelare, ledare och inte minst sponsorer. Publikmässigt har vi ökat rejält. 864 personer satt på läktaren i kvalet i våras – ett kvitto på att satsningen på att låta representationslagen spela i Hässleholm är rätt.
– Vi konkurrerar med badmintonklubben som traditionsmässigt “alltid” har varit där om halltider – vilket är tufft. Vi vill bli mer bosatta där. Nya hallen i Tyringe är klar, men det är inte aktuellt att spela där. Den gamla hallen är kvar och där spelar fortsatt ungdomslagen.

24-årige Svendsen är en av lagets största profiler. Inte minst för att han har många år i klubben.
– Jag spelade här i ungdomsåren, men pluggade två år i Växjö och fortsatte där då,för att sedan hamna i Röke igen 2014.
– Hela stommen från när vi var ett framgångsrikt juniorlag var kvar länge. Vi spelade innebandyfesten, tog oss till juniorallsvenskan och SM-semifinal. Större delen av den truppen med 91:or och 92:or hängde med upp i A-truppen efterhand.
Vilka är kvar?
– Daniel Rydhög (kapten), Filip Påhlsson och jag.
– Förra säsongen var vi fler. Jakob Eliasson och Joakim Larsson, lämnade dock inför denna säsongen för Åstorp som slog ut oss i kvalet till Allsvenskan. Sedan var det två-tre som hoppade av efterhand.

Filip "Günther" Påhlsson.
Filip “Günther” Påhlsson.

Hur ser det ut inför i år?
– Jakob och Joakim är tunga tapp, men jag tycker att vi värvat in mycket talang och har en grupp som inte förlitar sig på spetsen. Under försäsongen har det sett bra ut. Vi är ett hungrigare lag i år.
Är ni ett topplag igen?
– Det satsar vi absolut på. Men det blir tufft. Det blir nog många jämna lag som håller till toppen. Munka Ljungby känns riktigt starka i år. Lund och Lagan kommer också att bli svåra. Men vi siktar på topp-fyra.

Henrik Enberg är huvudtränare även kommande säsong.
– Han har varit med här förr och spelat i klubben. Han vet vad som krävs varje träning och varje match. Redan förra säsongen satte han hårda krav – och jag hoppas att han bygger vidare på den modellen
Hur är formen för din egen del? När peakar innebandymålvakter?
– Kolla på svenska landslaget. Där finns killar som är 22-23 år. Det finns inget facit. Åldern spelar ingen roll.
– Min egen form känns riktigt bra. Det brinner en revanschlusta efter kvalförlusten och jag vill verkligen se till att det är stängt. Jag har taggat för det hela sommaren.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close