FotbollMalmö FFNyheter

Två MFF-spelare kan missa U21-landslagets EM-kval

Carlos Strandberg och Franz Brorsson åker iväg till U21-landslagets EM-kval-samling med lättare skadekänningar. Om de ska spela på tisdag mot Cypern avgörs i en dialog mellan MFF:s och landslagets medicinska team.

Strandberg (bilden, Foto: Bildbyrån) har en svullnad i axeln och var inte med på dagens träning. Det var Brorsson, men han avbröt den efter att ha känt stelhet i vaden och hälsenan.

– Carlos svullnad är stabil och kan klinga av. Därför åker han upp till Falkenberg, Det är Roland Nilssons första match som U21-förbundskapten och därför vill han gärna ha med alla på samlingen. Sedan får vi stämma av med det medicinska teamet däruppe om han kan bli aktuell för spel.

– De är informerade och vet exakt vilka parametrar som ska vara uppfyllda för att han ska bli aktuell och vi ser ingen risk om han fortsätter i rehab på ett sätt som deras team är med på. Sedan får vi se helt enkelt. Klingar det inte av har han inget på en fotbollsplan att göra än. Samtidigt kan det förändras från dag till dag, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Dialogen gäller även om Franz. Vi får ju se till att det inte förvärras och risker att få hem en sämre Franz.

Erdal Rakip och Mattias Svanberg är också med i U21-truppen. De är helt friska och skadefria.

I övrig ser skadeläget i MFF ut så här:

Anders “AC” Christiansen har genomfört sin magnetröntgen och den gav positiva besked

– Det var ingen större muskulär skada utan bara en liten svullnad i baksida lår. När det gäller tiden när han kan vara tillbaka går det inte att säga. Han har redan börjat återhämtningsfasen och belastat muskeln lite lätt och kommer att göra så de kommande dagarna. Sedan kan vi förhoppningsvis trappa upp det nästa vecka., säger Jesper Robertsson.

Andreas Vindheim körde för fullt på träningen och är redan återställd.

U21-landskampen mot Cypern spelas på tisdag i Falkenberg.

MFF:s nästa match är söndagen den 10 september borta mot Örebro SK. Då är Anton Tinnerholm avstängd.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close