skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Malmöagenten som ordnat Sarfo- och Cibicki-affärerna

Den allt hetare agenten Nochi Hamasor är i hög grad en internationell affärsman med kontakter i hela fotbolls-Europa. Men rötterna i Malmö där han var barndomskompis med Zlatan Ibrahimovic och växte upp på Rosengård, Hermodsdal, Gullviksborg och Lindängen sitter fortfarande djupt.

Därför är det ingen slump att agentverksamheten i Nordicon Sports Managment, som hela tiden växer och lockar allt tyngre namn som klienter, kommer att ha en bas i Malmö.
– Jag är Malmöagent. Därför ska vi självklart ha vårt svenska kontor här, säger Nochi Hamasor när Skånesport träffar honom i hemstaden och betonar hur stolt han är över att en kille som växt upp i flera av Malmös hårda områden kan sy ihop stora Europeiska övergångar.
– I år har jag gjort Allsvenskans största deal med Kingsley Sarfo.

img_0850-jpg

Kingsley Sarfo och Nochi Hamasor.

– Tidigare var vi med som en av aktörerna i Alexander Isak-affären, Nabil Bahoui är en av våra spelare och nu har vi gjort något bra för Pawel Cibicki och MFF. Det sticker säkert en del i ögonen att jag kommit upp mig och jag kan höra snacket om att vad är det där för en idiot från Ramels väg? Han är säkert kriminell.

img_2488

img_2492-1

Pawel Cibicki på plats i Leeds med sin agent Nochi Hamasor

Nochi Hamasor tycker dock att resultaten talar för sig själv. Nordicon Sports Managment är redan etablerat och kommer att växa. Målsättningen är att bli ledande i Sverige och en stor aktör i Europa, ja på en del andra ställen också..
– Vi har scouter i bland annat Argentina, Brasilien och Portugal. Efter att ha byggt upp en egen ekonomisk stabilitet behöver jag heller inte göra affärer bara för att få in pengar. Jag kan tänka fullt ut på vad som är bra för spelaren.

Numera bor Nochi i Nicosia på Cypern och äger fastigheter och restauranger runt om i Europa, men allt började egentligen när efter att ha hoppat av gymnasiet tjatade in sig som medhjälpare till agenten Anders Carlsson.
– Jag fick Zlatan att signa för Anders i ett år. Många har glömt det, men Zlatan hade faktiskt Anders Carlsson som agent ett kort tag i början. Den första affären gjorde jag sedan med Labinot Harbuzi. Jag var ute på Rosengård och frågade vem som var den allra största talangen och de flesta pekade på Labinot. Är det du som är bäst din lille tjockis? sa jag till honom och han svarade att visst var han det. Sedan var vi en runda i Arsenal för att kolla läget, men det blev Feyenoord och det var jag som tog dit honom. Men inget av det gav mig några pengar.

img_0325-jpg

– På något vis var jag ju tvungen att försörja mig så när jag fick Matias Concha att signa för Anders Carlsson så sa jag till Anders att nu måste jag ha 8000 euro för det här. Annars funkar det aldrig. Efter många om och men fick jag pengarna och de använde jag som startkapital i ett företag i Hamburg.
Då tog Nochi Hamasor också en paus i agentverksamheten och med basen i Hamburg och vinster på fastigheter tryggade han sin ekonomi. Nu när han är tillbaka i agentbranschen har han även på nytt tagit upp kontakten med Anders Carlsson. Och betalat tillbaka de 8000. Med råge.
– Efter att inte ha pratat med honom på tio år sa jag att det är dags att betala tillbaka, så han fick 25000 Euro istället för 8000.

Vänskapen med Zlatan Ibrahimovic har dock aldrig tagit någon paus.
– När vi gick på Borgarskolan umgicks vi dagligen och har hållit kontakten. Zlatan finns där som bollplank i fotbollen och som vän, säger Nochi Hamasor och berättar att han dyker upp på en del ställen bland alla historier som finns om Sveriges genom tidernas största fotbollsstjärna.
När Zlatan lekte polis och stoppade en pingstpastor han trodde letade efter prostituerade på Industrigatan: Nochi var med i bilen.
När Zlatan träffade Mikael Persbrandt i Brasilien och Persbrandt skakade hand med Zlatans gamle kompis från förr på Rosengård: Nochi.

– Jag var ofta hos Zlatan när MFF fixat hans första lägenhet på Hallingsgatan och när han flyttat till Amsterdam, berättar Nochi och minns tiden på Borgarskolan när det inte bara var Zlatan som fanns bland kompisarna.
– Tony Flygare, Gezim Osmani och tennisspelaren Andreas Vinciguerra gick där. Andreas var en av mina bästa vänner.

img_0487-jpg

Med Nicola Amoruso i Milano

Då hade Nochi Hamasor insett att han själv inte skulle bli någon stor fotbollsspelare. Han testade i Malmö FF och även i Trelleborgs FF och BK Olympic, men det bar aldrig riktigt hela vägen.
– Fast jag hade rätt så bra betyg på högstadiet.
I Malmö hamnade Nochi Hamasor efter att att flytt från irakiska Kurdistan.
– Pappa var politiskt aktiv och satt tre år i Saddam Husseins fängelser. Sedan flydde vi genom Iran på åsnor och när vi kom till Sverige var det först till Uppsala. Efter det blev det snabbt Malmö och Ramels väg. Pappa återvände hem 1991 och blev skjuten några år senare. I Malmö flyttade vi till Hermodsdal och sedan till ett hus i närheten av Lindängen när mamma vunnit 100000 kronor på Miljonlotteriet. Det var väldigt mycket pengar och gjorde stor skillnad för oss på den tiden.
Nochis mamma bor kvar i Malmö och på sätt och vis kan man säga att cirkeln slöts när sonen gjorde klart med Kingsley Sarfos 13-miljonersövergång till Malmö FF. Det var nämligen hemma hos mamman som Daniel Andersson och Sarfo tog i hand och bekräftade att de var överens!
Ole Törner

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2