skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Minst ett år till i MFF för Fredrik Andersson

MFF har förlängt kontraktet med målvakten Fredrik Andersson.

Istället för att säga adjö vid årsskiftet när det nuvarande avtalet löpte ut har parterna kommit överens om ett nytt kontrakt som gäller till och med den 31 december 2018 med option på ytterligare en säsong.

– En lösning som växt fram och vi egentligen velat ha hela tiden. Men så kom det här med Johan Dahlin in och Johan Wiland ut och då fick det övriga anstå lite. Att Fredrik är en bra målvakt, som utvecklas mycket och passar bra in i gruppen har vi dock vetat sedan länge och vi är glada över att det gått i lås nu, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Fredrik Andersson är 28 år gammal och kom till MFF från Örgryte IS mitt under säsongen 2015. Allsvensk debut gjorde han i guldmatchen i Falkenberg förra året. När Johan Wiland skadade knäet fick han hoppa in i den 77e minuten och stod sedan även i bortamatchen mot Gefle IF och hemmamatchen mot Hammarby IF som avslutade den säsongen.

Han har hela tiden hyllat målvaktstränaren Jonnie Fedel och utvecklingsmiljön i MFF och får nu alltså chansen att bli kvar i den. Fast han betonar att han på sikt även vill vara med och konkurrera om positionen som förstemålvakt.

– Skönt att få fortsätta i Sveriges bästa klubb i minst ett år till. I min roll försöker jag pusha, stötta och visa att jag är där hela tiden. Samtidigt siktar jag givetvis på att utvecklas ännu mer och utmana Johan Dahlin om platsen som förstemålvakt, säger han i ett pressmeddelande.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close