skanesport_desktop-panorama-1

HandbollIFK KristianstadNyheter

Efter chockstarten – IFK överlägset i premiären

Handbollsligan startade klockan 19 ikväll.
IFK Kristianstad klev in i matchen först vid 19.10-tiden, hamnade i sexmålsunderläge – men kunde ändå vinna överlägset (31-22).

Säsongen var sju minuter gammal när Ola Lindgren lämnade in sitt första time out-kort för säsongen.
Då hade gästande Karlskrona nyss gjort 0-4.
Hemmalaget svarade för absurda juniorfel. Uppträdde passivt och obeslutsamt. Laget var inte den självgående maskin som radat upp 46 raka hemmasegrar i Handbollsligan.
Först när Olafur Gudmundsson vräkte sig fram efter 08.30 noterades IFK för sitt första mål. 1-5.
Vladan Abramovic svarade för flera bra räddningar i Karlskrona-målet, men ställdes också mot ett IFK som saknade fart och finess.

Försvarsmässigt fungerade det inte alls för IFK och Richard Kappelin i målet tog inledningsvis ingenting alls. När Jakob Nygren vispade in 2-8 efter drygt 12 minuter var hela nordöstra Skåne i chock.
Men roligare än så skulle det inte bli för Karlskrona.
Några utvisningar här, lite målvaktsräddningar där och framför allt en rejäl dos allmän uppryckning – och IFK Kristianstad kunde gå till pausvila med enbart 13-14 i baken.

Om Kappelin hade problem i Kristianstads mål i början av första halvlek så hade Leo Larsson en helt annan upplevelse när andra halvlek blåstes igång. Två insläppta fösta kvarten innebar att han en stund senare kunde hämta ut pris som matchens lirare…
Någon hade väckt den slumrande björnen.
Den urkraft som vi blivit vana att se hos IFK var tillbaka och på några få minuter gjorde laget den här matchen. Sju minuter för att vara exakt. Det var vad som krävdes för att springa upp i 20-16-ledning.

170901 Fall i Kristianstads Arena under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Karlskrona den 1 september 2017 i Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91836

170901 Karlskronas Lars Mšller Madsen och Kristianstads Mario Lipovac och Albin Lagergren under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Karlskrona den 1 september 2017 i Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91836
Karlskronas Lars Möller Madsen och Kristianstads Mario Lipovac & Albin Lagergren.
170901 Kristianstads Olafur Gudmundsson och Karlskronas Carl Ekberg under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Karlskrona den 1 september 2017 i Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91836
Kristianstads Olafur Gudmundsson och Karlskronas Carl Ekberg.

Helge Freiman blev varm i kläderna och Tim Sörensen gjorde det mesta rätt ute på sin kant. Det var egentligen bara kontringsspelet första 40 minuterna som saknades, även om tryckspelet i förstafasen ofta bar frukt. Men framför allt var det försvarsarbetet som uppgraderades till en helt annan nivå.
Stig Tore Moen Nilsen var den som tog mest ansvar i hemmalaget – och blev även främste målskytt (fem mål).

Leo Larsson till C More:
– Det var fantastiskt skönt att få komma in och leverera och få utdelning i andra halvlek. Efter den starten sprang det iväg ordentligt.
Förklara 2-8-underläget?
– Det fanns en viss anspänning i början. Laget spelade för första gången i arenan och 4500 på läktaren bidrog till en viss nervositet – vilket kanske inte var helt oväntat.
Nu väntar en höst med mycket matcher?
– Framtiden är underbart inspirerande. Tycker man inte det med Champions League-spel inbakat ska man nog hitta på någonting annat.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close