Nyheter

Inför Derbyt: Kolgjini favorit på hemmaplan

– Jag har en bra känsla, jag tror att jag har bästa hästen så visst tror jag att vi vinner.
Lutfi Kolgjini har inga problem med att bli storfavorit i Michelsens Bil Svenskt Travderby med karismatiske Rajesh Face:
– Nej, nervös är jag inte.

Rajesh Face har varit en snackhäst i princip redan sedan han föddes. I hagen hemma hos Kolgjini där Rajesh Face vuxit upp stack han ut i den stora flocken.
– Han var inte med de andra och busade utan gick för sig själv. Han drog sig undan, men hade också en otrolig utstrålning. Revenue [en av Kolgjinis största stjärnor genom åren] uppträdde på samma sätt.

Det var stammen och utstrålningen som lockade till rekordbud när Rajesh Face såldes på Kolgjini Sales. Tillslut var det Tommy Nilsson från Lomma som hade det högsta budet på 1,9 miljoner – även om snacket går att det fanns en annan köpare som var beredd att gå till 2,5 miljoner men batteriet i hans telefon tog slut så att han inte kunde lägga sitt bud.
Det må vara hur det vill med den saken. Tommy Nilsson kan få sin andra Derbyvinnare. Han äger ju också Mosaique Face som vann Derbyt 2013 och som tackas av efter en lång och framgångsrik karriär just på söndag – bara någon timme innan Rajesh Face ska springa sitt Derby.

Rajesh Face vann alltså sitt uttagningslopp överlägset på en topptid. Ändå fick han ta det lugnt under det första varvet.
– Den här gången kommer jag inte att bråka med honom utan han kommer att få gå i det tempo som han vill.
Det betyder med all sannolikhet fram i dödens och stenhårt tempo.
– Jag kör min häst, sen får de andra köra sina. Jag vill i alla fall inte byta häst med någon.

Lutfi Kolgjini har rutin från Derbyt. Hans Joke Face vann 2010 med Erik Adielsson i vagnen, sen vann ”Ludde” själv med Mosaique Face 2013.
– Vi har haft Derbyt som mål med Rajesh Face hela säsongen och jag tror att han är en sekund bättre nu än i uttagningen. Om inte något konstigt inträffar tror jag att han kan springa 11,5 på distansen.
11,5 skulle betyda löpningsrekord med nästan en sekund. Bara så ni vet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close