skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Inför Derbyt: Tredje gången gillt för Lövgren?

Fyra med Torvald Palema 2005.
Tvåa med Västerbo Eclair 2015.
I år har Joakim Lövgren en ny chans att vinna Svenskt Travderby, denna gång med Racing Mange!
– Utgångsläget är besvärligt och motståndet tufft, men jag ger aldrig upp på förhand, säger Joakim Lövgren.

Racing Mange var en tidig häst och gjorde sitt första framträdande i storloppssammanhang redan som tvååring. Då i Svensk Uppfödningslöpning där han slutade tvåa bakom en annan av årets derbyhästar, Gareth Boko.
– Han gjorde ett heroiskt lopp den gången, gick i dödens och gav sig aldrig, minns Lövgren.Efter en seger på Charlottenlund i maj förra året blev det dock problem och det tog några månader att få tillbaka Racing Mange i stridbart skick.
– Han fick en muskelskada i ett lår som gjorde att han fick vila året ut. Men därefter har han kommit tillbaka med bravur och radat upp vassa prestationer.

Bland dessa syftar Lövgren på segern i Danska Sprintermästaren i början på juni och därefter ställde man om siktet mot motsvarigheten på svensk mark.

– I Billund frontade han och vann på nytt banrekord och då fick vi beskedet att han var tillbaka fullt ut. I Halmstad var han tvåa i sitt försök bakom Diamanten varpå han satt fast med krafter kvar i finalen, fortsätter Lövgren.

Med dessa mersmakande prestationer i ryggen gäller så Michelsens Bil Svenskt Travderby där han slutade tvåa bakom Monark Newmen i förra veckans uttagningslopp och nu startar från ett åttondespår i söndagens final.
– Han behövde loppet i kroppen senast och sett till hur han känns i jobb ska han kunna vara ännu bättre nu. Det har fungerat bra med barfota på slutet varför det blir samma igen, men sett till förutsättningarna måste man ligga aningen lågt, avslutar Joakim Lövgren.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close