Nyheter

Stefan Nilsson från Trelleborg på plats i Moskva för VM

VM i de olympiska lerduvedisciplinerna är igång i Moskva. För svensk del startar dock tävlingen först på torsdag då Stefan Nilsson, Trelleborgs JSK, Henrik Jansson, Torsby JSK och Gustav Pettersson, Oppunda JSK inleder herrarnas skeet-skytte.

Fjorårets OS-finalist Stefan Nilsson har ägnat året åt att skjuta in sig på sin nya bössa, och framgångarna har kommit allt eftersom. Han sköt hem SM-guldet i början av juli och när EM gick i Baku i slutet av juli så tog han ett individuellt brons.

På EM tog Sverige också ett lagbrons – detta genom laget bestående av Nilsson, Henrik Jansson och Marcus Svensson. Här på VM hittas också Henrik Jansson, Jansson som har ett VM-brons från 2013 som bästa merit och som i år gjort lite av en internationell comeback.

På VM får 22-årige Gustav Pettersson chansen att göra sitt första landslagsuppdrag som senior, och han utgör tredje man i laget. Han har visat bra kapacitet i år och VM-formen verkar god – så sent som i helgen sköt han nytt personligt rekord på tävling, med 121 träff av 125.

– Vi har en liten men väldigt stark trupp och det är alltid roligt att åka på internationella mästerskap med duktiga skyttar. Det som är extra spännande och roligt är att vi har bra chanser till framskjutna placeringar både individuellt och i lag. Till och med medaljförhoppningar, säger sportchef Jonas Edman i ett pressmeddelande.

Herrarnas tävling går över tre dagar. Den börjar med två 25-serier torsdag den 7 september, en serie följer på fredagen och på lördagen skjuts de sista två serierna plus eventuell final.

– Det är lite ovant för skyttarna att tävla över tre dagar, det blir lite längre tävling än vanligt, säger Jonas Edman.

Foto: skyttesport.se

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close