HandbollNyheter

Zoran Roganovic gjorde comeback i H43 Lund

Hallå där Zoran Roganovic som spelade 45 minuter med H43 Lund i en träningsmatch mot HP Malmö.
Seger med 34-29 och vi antar att du vaknar med träningsvärk under söndagen?
– Förmodligen. Jag är trött som fan! Jag har nästan inte tränat någonting under sommaren i tron att jag inte skulle spela vidare.
I våras blev det klart att det inte blev någon fortsättning i HK Malmö – tänk dig den monumentala besvikelse som infunnit som om du inte tagit på dig den blå tröjan igen?
– Äsch. Det var först när jag kom tillbaka efter semestern som vi bestämde att jag ska spela.
För du har saknat handbollen?
– Du! Inte ett dugg! Jag har inte saknat det alls! Tanken var att kanske göra något enstaka inhopp i H43 om det behövdes, det är ändå ganska bra lag i division två. Men nu är planen att träna tre gånger i veckan igen och spela matcher.
Och du kommer inte spela i handbollsligan igen till våren när något skånskt lag drabbats av ett par skador?
– Nej. Men jag har haft samtal med andra klubbar…
Hur många mål blev det idag?
– Tre stycken tror jag.
Bara!?
– Jo, men sedan blev det nog tio assist också.
När division två-serien väl startar kommer det säkert finnas en del motståndare som vill knäppa dig på näsan lite extra?
– Säkert, men jag känner mig stark… Det kommer att bli bra.

Numera är Roganovic, tidernas mesta målskytt i Elitserien/Handbollsligan, heltidsanställd i H43 som talangutvecklare.
– Jag tränar juniorerna och är även en del av A-lagsledargruppen tillsammans med Jakob Anderberg och Adrian. Prioritet ligger på att ta upp herrlaget i division ett och efterhand till Allsvenskan. Samtidigt är ungdomssatsningen viktig också. På herr- och pojksidan har vi många talanger som ska vässas till och tillsammans med Niklas Harris kommer jag även att bidra en del på damsidan med deras A-lag, damjuniorer och flickor 01.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close