Nyheter

TFF jagar Allsvenskan – Pode hjälte mot Syrianska

Det blev sjätte gången gillt för TFF.
För första gången på sex försök lyckades man nämligen besegra Syrianska – och är därmed fortsatt heta i jakten på Allsvenskan.
– Vi köra på för att knapra in på dem där upp, säger 0-1-skytten Marcus Pode.

Den första halvleken blev mållös och händelsefattig. Flest målchanser skakade hemmalaget fram, bland annat ett skott i stolpen.
Men i slutminuterna kom en enskild situation att förändra förutsättningarna för resten av matchen. Zoran Jovanovic begav sig iväg på en djupledsboll, men blev fasthållen av Syrianskas mittback Nikola Krcmarevic.
Målchansutvisning och rött kort bedömde domare Farouk Nehdi det som. En gnutta hårt kan tyckas eftersom Jovanovic inte var helt ren, men för TFF:s del var det naturligtvis bara att tacka och ta emot.

Med en man mer på banan blev det naturligtvis mer TFF med boll. Men utan högt bolltempo skapades inte många farliga chanser. Det var inte alls ett lika aggressivt Trelleborg som spelade 1-1 mot Helsingborg för en knapp vecka sedan.

Med 25 minuter kvar att spela byttes Salif camara Jönsson in, skytteligaledaren som stått över de senaste omgångarna på grund av hälsenebesvär. Tio minuter senare var han inblandad i TFF:s ledningsmål. Efter lite CCCP-klapp-klapp-spel kunde Kristian Haynes slå ett inlägg längs marken som Camara missade – men Marcus Pode följde upp på. En enkel bredsida senare var 0-1 ett faktum.

I slutminuterna lyfte Syrianska upp “allt” i jakten på en kvittering, men bjöd mest Trelleborg på smaskiga kontringslägen.
Som i den 91:a minuten när Johan Brannefalk helt ren, efter passning från Pode, kunde rulla in 0-2 och det definitiva avgörandet.

– Det funkade inte spelmässigt, men vi kom för tre poäng att det fixade vi, sa Pode i C More-sändningen.
– Vi slarvade för mycket och bjöd på en massor. Det finns lite att jobba på…

Vad betydde utvisningen?
– Vi fick lite mer ytor centralt i andra halvlek och fick mycket tid, nästan för mycket. Stundtals fick vi igång passningstempot och först då straffade vi dem.
Och nu är ni på segertåget igen?
– Vi har känt oss starka på sistone, tyvärr tappade vi poäng mot HIF, men vi kör på för att knapra in på dem där uppe.

För Trelleborgs del innebar de tre poängen att laget befäster sin kvalplats.
Intressant från omgången i övrigt är naturligtvis att Falkenbergs FF som också krigar om den där kvalplatsen förlorade hemma mot Gefle med 0-4. Dessutom har serieledande BP börjat bromsa – ny förlust, nu borta mot Degerfors med 3-2.

Helsingborgs IF möter i samma omgång Dalkurd på hemmaplan. En synnerligen viktig match för HIF som i nuläget är fyra poäng efter TFF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close