MotorNyheter

William Nilsson fortsatt fyra i Supercar Lites

Det blev en sjundeplats för SM-ledaren William Nilsson när det internationella mästerskapet RX2 International Series kördes i Frankrike.
– Jag är jäkligt besviken faktiskt. Jag har varit med bra hela tävlingen och kände verkligen att jag hade sikte på podiumet, säger William i ett pressmeddelande.

Det var i franska staden Lohéac som den sjätte, och näst sista, deltävlingen av RX2 International Series kördes. Tomelillapågen William Nilsson slutade sjua i tävlingen och ligger efter helgen på fjärdeplats i mästerskapet.
Tävlingshelgen inleddes med tredjetider i de två första omgångarna. Farten följde med under tävlingen, men i tredje omgången fick han trettio sekunders tidstillägg eftersom han inte tog det obligatoriska jokerspåret och i den sista omgången hamnade han i trafik där en raceincident bestraffades med tio extra sekunder.

 

– Trots jag fått totalt fyrtio sekunders tidstillägg i omgångarna kom jag ändå fyra i grundomgången. Och det är jag riktigt nöjd med. Men sen är jag jäkligt besviken faktiskt. Jag har varit med bra hela tävlingen och kände verkligen att jag hade sikte på podiumet. Så det känns förargligt, säger Nilsson.
För 17-åringen är det första året i det internationella mästerskapet RX2, där han är yngste föraren som kör hela serien.
– Att ligga fyra i mästerskapet känns bra. Det här är ett läroår för mig och målet har under säsongen varit topp fem. Det är högt siktat egentligen, och jag ska göra allt för att försöka behålla fjärdeplatsen.

Trots att tävlingen slutade på ett oturligt sätt var det en lärorik helg för Nilsson. Under starten i semifinalen låg han jämsides med Guillaume De Ridder. Han försökte sig på en fint – inför första kurvan gasade han på så länge som möjligt, innan han vek in bakom teamkollegan. De Ridder gasade lite för länge och gled ut, så Nilsson kunde passera honom på innern.
– Allt kändes lugnt, men så bara svingades jag runt. Efteråt smällde det två gånger, med två olika förare. Det var hårda smällar och jag slog knät rätt rejält i rattstången.
Han tvingades bryta tävlingen och möttes då av oväntat stort stöd från de runt 70 000 fransmännen i publiken.
– Det var en helt fantastisk tävling med go atmosfär och en så entusiastisk publik. Enligt mig går det lätt att jämföra med Höljes faktiskt. När jag klev ur bilen skrek publiken ”William, William”. Det var kul för jag trodde inte riktigt de skulle veta vem jag är, säger han och skrattar.

Nästa tävling blir redan till helgen då den näst sista deltävlingen av RallyX Nordic (Svenska Mästerskapet i rallycross) körs i Götene. Under de tre tidigare deltävlingarna har Nilsson slutat på pallen varje gång och han leder mästerskapet med två poäng före Simon Olofsson.
– Jag är jäkligt taggad, det ska bli riktigt kul. De har byggt om banan har jag hört, så det blir att lära om lite och se vad den kan bjuda på. Nordic-säsongen har varit stabil och jag hoppas kunna knyta ihop påsen. Målet är helt enkelt att försöka försvara ledningen. Jag har lyckats hålla Olofsson bakom mig internationell, så det är målet även i SM.

Foto: Tony Welam

 

Resultat Kanada
1. Cyril Raymond
2. Guillaume De Ridder
3. Vasiliy Gryazin
4. Simon Wågø Syversen
5. Anders Michalak
6. Thomas Holmen
7. William Nilsson
8. Dan Rooke
9. Simon Olofsson
10. Glenn Haug
11. Sondre Evjen
12. Andreas Bäckman
13. Sandra Hultgren
14. Jessica Bäckman
15. Tanner Whitten

RX2 International Series
1. Cyril Raymond (FRA) 168 p
2. Dan Rooke (GBR) 137 p
3. Guillaume De Ridder (BEL) 115 p
4. William Nilsson (SWE) 89 p
5. Tanner Whitten (USA) 85 p
5. Simon Olofsson (SWE) 85 p
7. Vasiliy Gryazin (LVA) 74 p
7. Glenn Haug (NOR) 74 p
9. Sondre Evjen (NOR) 69 p
10. Andreas Bäckman (SWE) 59 p

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close