skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Landskrona BoIS skyttekung siktar mot allsvenskan

2014 gjorde Sadat Karim en säsong i Landskrona BoIS, då gjorde han ett mål på elva matcher. Inför säsongen 2017 kom han tillbaka till Landskrona efter att ha spelat två säsonger i Malmöklubben KSF Prespa Birlik. Nu ligger han på en delad förstaplats i skytteligan i division ett södra med tolv gjorda mål på sjutton matcher.
– Han har gjort det bra men han skulle kunna göra ännu fler mål, säger tränaren Agim Sopi.

Landskrona BoIS har gjort en bra säsong hittills i division ett södra. Med sjutton spelade omgångar leder laget serien och har fyra poäng ner till tvåan Mjällby AIF. I laget finns en av seriens bästa målskyttar, Sadat Karim, och tränaren Agim Sopi är nöjd med anfallaren.

– Han har gjort det bra men han skulle kunna göra ännu fler mål. Han får väldigt mycket stryk av motståndarna. Efter varje match ser man att han har ont överallt. Han är väldigt snäll av sig och vill inte själv ta några varningar. Han har gjort det riktigt bra och jag tror att han kommer göra ännu bättre ifrån sig under hösten på de återstående nio matcherna, säger Sopi om Karim.

Karim själv är nöjd med sin säsong hittills men känner samtidigt att både han och klubben har mer att ge.

– Vi vill verkligen kvalificera oss för superettan och det var vårt mål i början av säsongen. Jag sätter inte min egen prestation i främsta rummet, jag gör allt för att hjälpa laget, tränarna och supportrarna att nå superettan. Det är en bra säsong hittills.

– Vi vill verkligen nå superettan. Vi vill vinna varje match som är kvar av säsongen. Landskrona är en stor klubb och borde inte ligga i division ett. Titta bara på klubbens historia, supportrar och atmosfär kring klubben så ser man att klubben inte borde ligga i division ett. Vi måste ta nästa steg och gå upp i superettan till nästa säsong, säger Karim.

Karim ser inte superettan som sluthållplats för Landskrona BoIS. Inom snar framtid hoppas han kunna få spela i allsvenskan med Landskrona BoIS.

– Inom två-tre år hoppas jag att Landskrona spelar i allsvenskan. Detta är ett väldigt bra lag och jag vet att vi kan fixa det, avslutar Karim.

Rasmus Hansson

Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close