FotbollNyheter

Osbys tränare: Vi går för seriesegern

Toppstriden i herrarnas division fyra östra tätnar. Med bara fyra omgångar kvar att spela ligger IFK Osby på en andra plats i tabellen på samma poäng som ledande Tomelilla IF. Tre poäng bakom toppduon skuggar IFK Simrishamn och alla topplagen möter varandra under de avslutande omgångarna. Utöver detta spelar Osby ett hett derby mot Hanaskog i helgen. Osbys tränare, Mattias Nilsson, ser med spänning fram emot avslutningen på serien.

Inom två veckors tid möts alla topplagen i herrarnas division fyra östra. Söndagen 10/9 spelas den första toppmatchen då Simrishamn tar emot Tomelilla hemma på Korsavads IP, lördagen 16/9 spelar Simrishamn mot Osby på samma arena och topptrions interna möten avslutas med att Osby tar emot Tomelilla på Osby IP lördagen 23/9.

– Vi har ju först Hanaskog på bortaplan och det är ett jättederby. Vi från Osby vet hur svårt det är att vinna i Hanaskog. Efter det har vi Simrishamn kvar på bortaplan och de, precis som vi, har inte förlorat på 7–8 omgångar. Jag tycker det ska bli ruskigt spännande att åka ner dit. Vi är bra just nu och det känns som att truppen är stark. Vi fallerar inte om en eller två är borta utan vi kommer alltid med ett bra lag. Det har väl gjort att hösten har gått som bra som den gjort. Drömmen är att vi har bra resultat fram till matchen mot Tomelilla på hemmaplan och att den verkligen gäller något, säger Osbys tränare Mattias Nilsson.

Truppen i Osby är intakt och de har, enligt Nilsson, en väldigt bred trupp och är väl förberedda på avslutningen av säsongen.

– Vi har ett par killar som står på två varningar, vi har haft lite avstängningar tidigare men truppen är riktigt stark och när vi mötte Gärsås/Värestorps IF på hemmaplan fick jag plocka bort två-tre killar som inte ens fick plats på bänken, dem har annars varit med i truppen hela säsongen.

– Vi har ju turen att ha Calcio (Jonas Therns akademi) här i Osby vilket gör att vi alltid är minst 22 man på träningen. Fattas vi fem man på träningen är det bara att plocka därifrån så vi har ju en lyx att alltid kunna vara fullt manskap på träningarna, berättar Nilsson.

– Sen vet man att det kommer bli tufft ändå. Simrishamn på bortaplan och Tomelilla på hemmaplan är ju tuffa matcher, så är det.

Toppkonkurrenterna Simrishamn och Tomelilla möter varandra i helgen. Har du något önskeresultat i den matchen?

– Det ska bli spännande. Jag säger som jag alltid säger, kryss är alltid bra. Spelar alla motståndare kryss tjänar vi ju på det. Spelar dem kryss är det ju fem poäng till Simrishamn och två till Tomelilla, förutsatt att vi skulle vinna vår match (mot Hanaskog på bortaplan). Kryss är definitivt det bästa resultatet för oss i den matchen.

Det finns tre division fyra-serier i Skåne. De lag som slutar på andra plats i varje serie går till kval till division tre och de två bästa treorna går likaså till kval. Den sämsta trean i de tre serierna missar kvalet till division tre.

– Det är väldigt viktigt att vi blir sämst tvåa för att vara säkra på att minst nå kval. Inför säsongen hade vi som mål att vara bland de tre bästa i serien.

Går ni för seriesegern?

– Ja jag kan inte säga något annat, säger jag något annat så ljuger jag. Har man fyra omgångar kvar och har samma poäng som ettan så är det klart att man går för seriesegern, avslutar Mattias Nilsson.

Rasmus Hansson

Foto: Lola Nilsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close