FotbollNyheter

Ängelholms tränare: Säsongen har varit fantastiskt bra

I början av 2017 klarade sig Ängelholms FF undan ett konkurshot som legat över klubben en längre tid. Herrlaget trillade ur Superettan 2016 och i början av säsongen 2017 stod klubben i princip utan några spelare. Laget har gått över förväntan i division ett södra och lagets tränare, Karl-Gunnar Björklund, är nöjd med lagets insatser så här långt.

Länge har det varit mörka moln över Ängelholms FF himmel. I januari 2017 hade klubben just klarat sig undan konkurs och det fanns nästan inga spelare kvar i laget. Med den bakgrunden i åtanke var det nog inte många som hade höga förväntningar på lagets säsong 2017. Karl-Gunnar Björklund tog över huvudansvaret för laget inför säsongen och är nöjd med vad laget presterat så här långt.

– Säsongen har varit fantastiskt bra så här långt. Vi gjorde ett heroiskt jobb i början av säsongen. Jag tycker vi har fått en bra utveckling på alla spelare i laget, säger Björklund.

Laget ligger sjua i tabellen med nio omgångar kvar att spela och i nuläget är det sex poäng ner till Assyriska BK som ligger på nedflyttningsplats. Det lär inte bli något avancemang uppåt i seriesystemet i år men Björklund ser ändå ljust på framtiden i Ängelholm och tror att laget kan ta sig tillbaka till Superettan inom en ganska snar framtid.

– Division ett är en väldigt tuff serie. För min del handlar det mest om att se till att det här laget blir ännu bättre rustat inför nästa säsong. Vi hade ju inget lag här i februari.

– Vi har en bra ungdomssida och klubben har en lång erfarenhet av Superettan. Däremot så tror jag kanske att man ska ha ett treårsperspektiv och då tror jag säkert att det finns stora möjligheter att komma tillbaka, det tror jag, säger Björklund.

Rasmus Hansson

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close