skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Tomelillas tränare hoppas på en bättre säsong

I slutet av september drar den nya handbollssäsongen igång för Tomelilla IF:s herrar. Laget slutade sist i division fyra förra säsongen och lagets tränare, André Hedfors, har förhoppningar om att kommande säsong blir bättre.

Säsongen 2016-17 slutade laget klart sist i handbollens division fyra. Laget spelar kvar i division fyra och tränaren André Hedfors, som delar ansvaret på tränarposten tillsammans med Måns Persson, hoppas på en bättre säsong. Hedfors ser med försiktig optimism fram emot den den nya säsongen, även om förväntningarna på lagets resultat inte är så höga.

– Förväntningarna är att vi, både resultat- och spelmässigt, ska kunna lyfta oss. Det vi fokuserar mest på är att sätta en tydlig prägel på vårt spel, något som inte funnits tidigare. Vi ska bygga ett försvar som vi kan falla tillbaka på och som vi kan känna oss trygga i. Sedan vill vi försöka spela mycket på kontringar och på så sätt kunna springa sönder motståndarna då vi har ett ungt lag. Vi vill ha ett finurligt anfallsspel framåt men ett anfallsspel som ändå är enkelt. Man ska tydligt kunna se att det är Tomelilla som spelar, säger Hedfors om förväntningarna.

Om drygt en månad drar serien igång och än har laget inte spelat sin första träningsmatch.

– Vi drog igång träningen i början av augusti och har haft bra närvaro på träningarna sedan dess. Vi har varit i snitt 12–13 man på träningarna och det har sett bra ut. Nästa vecka har vi vår första match mot Eslöv.

Även om laget inte spelat sin första träningsmatch är tränaren positiv och förväntansfull på den nya säsongen.

– Jag är positiv. Det finns en positiv anda som inte funnits på ett tag i seniorlaget och vi ser positivt på framtiden.

Sett till truppen har det hänt en del sedan förra säsongen säsongen. Sex nya spelare har tillkommit och bara två har försvunnit. Tony Thelander, Robin Clausen och Harald Witting kommer senast från HK Björnen. Robin Westerberg och Anton Rosenberg ansluter från IFK Ystad och Niklas Persson från Näsby. Ludwig Brorsson lämnar Tomelilla IF för studier på annan ort och Alfred Andersson lämnar för spel i HK Björnen.

Någon i laget att hålla ett extra vaksamt öga på under säsongen?

– Nyförvärvet Robin Westerberg i mål måste jag nog ändå säga. Han är den som har störst meriter och har tidigare spelat i allsvenskan. Det är en väldigt bra målvakt, berättar Hedfors.

Rasmus Hansson

Foto: Johnny Andersson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close