skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Daniel Andersson: Skönt att ha spelare som behärskar det mesta

Det kunde blivit en utlandsflytt för Anders ”AC” Christiansen. Istället lyckades MFF förlänga hans kontrakt till och med säsongen 2022.

– Intresset från andra klubbar fanns där, men det är svårt att säga hur nära det var. Hur ska man gradera sånt? Han är kvar. Det fanns ett intresse, men inte mer än så, konstaterade sportchefen Daniel Anderson.

Fanns det bud på bordet som ni tackade nej till?

– Av respekt för alla parter vore det dumt att kommentera.

Hur mycket betyder det att kunna förlänga med en spelare som Anders Christiansen?

– AC har tillfört en extra dimension till vårt mittfält med sitt tvåvägsspel. Han kan både jobba väldigt hårt defensivt och vinna boll och gå offensivt och göra mål och assist. Det är skönt att ha sådana spelare som behärskar det mesta och det här känns givetvis mycket bra.

Daniel Anderson öppnade dock för att det – som alltid – ändå kan hända saker innan kontraktstiden löpt ut.

– Han har givetvis ambitioner och vi har alltid sagt att vi har en bra dialog med spelare som vill vidare. Jag blir så klart jätteglad om AC är kvar här till 2022, men det är alltid ett stort intresse kring honom. Det känns dumt att stå och prata om det nu när han precis har förlängt, men jag tycker som sagt att spelare ska ha ambitioner och är buden tillräckligt bra vet man aldrig vad som händer.

Ett aktuellt exempel är Pawel Cibicki som i oktober 2016 förlängde sitt kontrakt till och med 2019, men som ändå såldes i det här sommarfönstret när tajmingen och budet var rätt.

Markus Rosenbergs agent Martin Dahlin följde träningen tillsammans med Daniel Andersson. Därmed går det att spekulera i att kontraktsförlängningen med MFF-kaptenen som det ryktats om de senaste dagarna också snart kan vara i hamn.

– Martin har ju även ett par av de yngre spelarna i vår trupp där det också kan komma några nyheter, sa Daniel Andersson med ett stort leende och fortsatte.

– Vi har en bra dialog med Mackan och vet var vi har varandra. Han ska känna att han är sugen…

De som tagit för givet att Felipe Carvalho spelat sin sista match i MFF kan också bli förvånade.

– Vi pratar och det pågår en dialog. Jag ska träffa agenten nu i helgen, berättade Daniel Andersson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close