FotbollNyheter

Projektpengar till Osby, LB07, Prespa och Stattena

I dagarna delar Svenska Fotbollförbundet, Svenska Spel och ICA ut 2 miljoner kronor till 50 medlemsföreningar som sökt bidrag för det arbete de gör under parollen ”Alla är olika – olika är bra”.
– Våra medlemsföreningar gör varje dag en stor samhällsnytta inom en rad olika områden och det vill vi nu verkligen hylla. De gör ett sällsynt viktigt arbete, och vi gläder oss åt att kunna dela ut bidrag på samma nivå som 2016, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF.

Från Skåne län är fyra föreningar med och delar på pengarna:
IFK Osby med projektet ”Klubb Sonya – Vägen in”.
LB07 med projektet ”LB07 på stan – Tjejfotboll”.
KSF Prespa Birlik med projektet ”Öppen kostnadsfri fotbollsskola för pojkar och flickor 5-7 år”
Stattena IF för projektet ”Motionsfotboll”.
– Föreningarna som får medel ur projektet gör fantastiska insatser och visar att fotbollen kan vara en naturlig samlingsplats där alla ges möjlighet att delta efter sin egna förutsättningar. Det går helt i linje med hur Svenska Spel vill att idrotten ska vara. Öppen, inkluderande och omfamnade, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

– Det behövs fler platser idag där personer med olika bakgrund kan mötas. ICA-butikerna och fotbollsföreningarna är viktiga mötesplatser som finns i hela landet och därför är det viktigt att vi jobbar tillsammans för att skapa fler möjligheter där man kan mötas över gränser, säger ICA Sveriges vd Anders Svensson.

Under juni månad kunde alla 3 107 medlemsföreningarna ansöka om bidrag till sitt pågående och framtida arbete. Ett 80-tal ansökningar kom in. För 2017 fästes extra vikt vid nytänkande verksamhetsidéer, som exempelvis sociala värderingsövningar kopplade till fotbollsaktiviteterna och även idéer som främjar tjejers/flickors fotbollsengagemang.

Kriterier för 2017 var:
Allt mångfaldsarbete som ingår i ordinarie verksamhet, exempelvis: HBTQ, funktionsnedsättning och utanförskap.
Allt jämställdhetsarbete som ingår i ordinarie verksamhet.
Att vara medlem som förening i Svenska Fotbollförbundet.

Medel kunde ges till:
Genomförande av aktiviteter enligt kriterierna ovan.
Genomförande av utbildning och fortbildning inom mångfaldsfrågor.

2017 års jury
Håkan Sjöstrand, SvFF, ordförande
Zenita Strandänger, Svenska Spel
Sevana Bergström, SvFF
Teddy Falkenek, ICA
Pär Johansson, Glada Hudik Teatern, Hudiksvall.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close