skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Alexander Blomqvist: Det ser ljust ut

Fotbollskarriären började i IFK Simrishamn en gång i tiden. När han fyllt tolv år började han på Malmö FF:s akademi i Malmö. Han gick sedan, via ungdomslagen, hela vägen upp till A-laget i  MFF. Idag spelar 23-årige Alexander Blomqvist fotboll i Trelleborgs FF i Superettan, ett lag som nu kämpar om en plats till Allsvenskan.

Fotbollskarriären började när han var sex år gammal på Korsavads IP i Simrishamn. Fram till han var tolv år gammal spelade han i IFK Simrishamn, då Malmö FF hörde av sig. Han började då i MFF:s akademi och spenderade hela högstadiet där.

– Det var ju lite annorlunda att få träna varje dag och komma in till storstaden. Först ta sig från stationen och sen till skolan, det var som att komma till en helt annan värld, säger Blomqvist.

Han tog sig sedan hela vägen upp till A-laget i MFF och väl där tog det stopp på ett snöpligt vis. Efter bara sju minuters speltid i hans allsvenska debut, mot Kalmar FF säsongen 2013, fick han lämna planen med en korsbandsskada i knät. Efter en tids rehabilitering blev han säsongen 2015 utlånad till IFK Värnamo i Superettan. 2016 skrev han på för Trelleborgs FF, då var laget nykomlingar och slutade sjua i Superettan. Säsongen 2017 har det gått bättre för TFF och Alexander.

– Det har sett ganska bra ut i år. Vi ligger på kvalplats och det är åtta omgångar kvar så vi får se vart det slutar men just nu ser det ljust ut.

Hur tycker du det har gått för egen del denna säsong?

– Man är aldrig riktigt nöjd men sett till det stora hela har det ändå gått relativt bra. Det finns alltid grejer man kan finslipa på och göra ännu bättre.

Under den gångna sommaren ryktades det en del om att allsvenska klubbar ska ha visat intresse för Blomqvist. Och visst finns det drömmar om att en dag få spela i Allsvenskan igen.

– Håller man på med elitidrott och tränar varje dag är det klart att man har en ambition att någon gång kunna, om man inte kommer ut i Europa, spela på dem bästa arenorna i Sverige. Självklart är det någonting man skulle vilja.

Även om elitfotbollskarriären precis börjat för den 23-årige mittbacken öppnar han dörren för att en dag kunna spela i IFK Simrishamn igen, en klubb han fortfarande följer.

– Man är inte hemma så mycket men när man väl är hemma och det finns läge att kolla på matcher brukar jag kolla. Min lillebror spelar också IFK Simrishamn så man är ju uppe på Korsavad och kollar lite då och då.

När elitfotbollskarriären går mot sitt slut, återvänder du till IFK Simrishamn då?

– Jag har inte hunnit tänka så långt ännu men den dörren är inte stängd, även om jag tror det ligger ganska långt bort i framtiden. Det hade varit kul att dra på sig den tröjan, avslutar Blomqvist.

Rasmus Hansson

Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close