FotbollMalmö FFNyheter

Lärlings-bonanza i MFF

MFF lyfter upp sex nya lärlingar i A-truppen.

De nyskrivna avtalen gäller från och med nästa säsong och spelarna det handlar om är Hugo Andersson, Felix Konstandeliasz, Anton Kralj, Mathias Nilsson, Laorent Shabani och Jakob Tånnander (bilden: Foto: Bildbyrån).

Nilsson och Tånnader är målvakter, Shabani och Konstandeliasz mittfältare, Kralj vingback på vänsterkanten och Andersson mittback.

– Det känns som en fantastisk dag, i båda ändar. Dels att kunna berätta att en spelare som Markus Rosenberg förlängt kontraktet, dels att lyfta upp sex nya unga spelare från de egna leden till A-truppen, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Valet av de sex lärlingarna har skett i samråd mellan bland andra Andersson, seniortränaren Magnus Pehrsson och ledarna på ungdomssidan. Man har vägt in insatserna i U19, U21 och när de vid spridda tillfällen varit uppe och tränat med A-laget.

Från och med nästa säsong ska de ha A-truppen som bas.

Mittbacken Hugo Andersson som började som handbollsspelare hemma i Skurup är född på nyårsdagen 1999 och spelade från start när MFF vann SM-guld i U19-klassen förra året. Det gjorde även Kvarnby IK-fostrade Anton Kralj. Då var han vänsterback. I somras lånades han ut till Gefle IF i Superettan och där har han tagit en ordinarie plats som ”vänstervinge” i ett 3-5-2. Han är 19 år gammal och har fått kämpa för att övertyga många som trott att han med sina 164 centimeter är för kort för att lyckas i seniorfotbollen.

18-åringarna Felix Konstandeliasz och Laorent Shabani är nog de som tagit störst kliv i U19 och U21 i år. Båda är kvicka och tekniska och bra på att utmana och ta sig förbi. Laorent är brorson till förre MFF-spelaren Ylli Shabani. Felix kom till MFF från Dalby GIF 2012 och Laorent har alltid spelat i MFF.

18-årige Mathias Nilsson har gått den långa vägen i MFF och har redan tränat flitigt med A-laget. Jakob Tånnander, som fyllde 17 bara för någon vecka sedan, startade i Dalby GIF och debuterade i division 2 för Lunds BK redan som 15-åring. Sedan tog han klivet över till MFF och är för närvarande utlånad till Österlen FF i division 2. Förra året var han utlånad till Högaborgs BK så han har redan skaffat sig stor erfarenhet från A-lagsfotboll hyfsat högt upp i seriesystemet.

– Att ha två så duktiga unga målvakter som Jakob och Mathias är ett lyxproblem. Överhuvudtaget är vi glada över att kunna lyfta upp så många talanger och vi kommer att tighta till truppen lite till för att få plats med dem. Sedan är det klart att vi får titta till helheten och att det kan bli tal om ett några utlåningar. Ett par av lärlingarna är ju redan utlånade och vi får göra en bedömning av hur var och en utvecklas bäst, säger Daniel Andersson.

I MFF-truppen finns redan lärlingarna Samuel Adrian och Pavle Vagic (upplyfta i april i år), Dennis Hadzikadunic (upplyft förra hösten) och Teddy Bergqvist (fick lärlingskontrakt redan hösten 2015, nu utlånad till Åtvidabergs FF).

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close